Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dan košarke u Šibeniku

Dan košarke u Šibeniku

 

 

Danas je u Šibeniku, pod pokroviteljstvom Grada Šibenika i u organizaciji časopisa šibenik tim i škole košarke Dražen Petrović,  obilježena 65. godišnjica prve javne košarkaške utakmice odigrane u Šibeniku, a uz to je proslavljen i 15. rođendan Škole košarke "Dražen Petrović".

Tim povodom u sportskoj dvorani osnovne škole Tina Ujevića, iz koje je krenula škola košarke, organiziran je susret najstarijih živućih šibenskih košarkaša koji su odigrali prvu košarkašku utakmicu 1947. godine na Šubićevcu i najmlađih članova Škole košarke "Dražen Petrović". Od veterana na proslavi su bili Milivoj Mita  Boranić, Davor Ilijaš, Tomislav Zorić, Boris Baica, Marinko Konjevoda i Lovor  Lepeš. Nazočne su bile i nekadašnje košarakašice KK "Revija" koje su 1978. godine uvele šibensku košarku u prvu ligu saveznu i njihov trener Miljenko Mrša te mlađi i stariji šibenski košarkaši i treneri i ostali sportski djelatnici, ali i kćeri bračnog para Res Koritić koji je donio u Šibenik prve košarkaške lopte, naučio igrati košarku prve grupe šibenskih djevojaka i mladića i konačno organizirao prvu javnu košarkašku utakmicu 1947. godine.

U Spomen sobi Dražena Petrovića šibenski gradonačelnik dr Ante Županović, uz nazočnost  Biserke Petrović, majke najpoznatijeg i najboljeg, ne samo šibenskog, već i hrvatskog košarkaša, pozdravio je brojne ljubitelje košarke i našega Dražena.  

Program obilježavanja početaka košarke u Šibeniku završen je okruglim stolom o temi "Zašto i Šibenik ne bi imao kuću svoje sportske slave" na kojem su sudjelovali šibensko - kninski župan Goran Pauk, šibenski gradonačelnik dr Ante Županović, Biserka Petrović, Ivo Mikuličin,  Marijana Kalauz, kustosica  u Muzeju Grada Šibenika i  Mladen Cukrov, voditelj Kuće slave splitskog sporta koji se bavi i izučavanjem povijesti šibenskog sporta. Nazočni su bili predstavnici javnog i sportskog života Grada Šibenika, a zaključeno je kako je krajnje vrijeme da se realizira ideja o osnivanju kuće slave šibenskog sporta jer Šibenik i šibenski sport, zahvaljujući plodnoj povijesti,to i  zaslužuju. Nositelj projekta trebao bi biti Savez sportova Grada Šibenika.

  Objavljeno: 20.07.2012, 17:02h