Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dan obale 19. rujna 2014.

Dan obale 19. rujna 2014.

 

 

Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku je ove godine pripala čast biti domaćin središnje svečanosti Dana obale za Republiku Hrvatsku.

 

Nakon što je prvi put organizirana 2007. godine, proslava Dana obale postala je tradicija u svim zemljama Mediterana. Glavna svrha obilježavanja Dana obale je podizanje svijesti o važnosti obale kao prirodnog i gospodarskog resursa, kao i upozoriti na rizike kojima je izložena obala – prirodne rizike i rizike uzrokovane ljudskim aktivnostima.

 

Tema ovogodišnje proslave su klimatske promjene, koje su sve naglašeniji problem okoliša u 21. stoljeću. Promjena klime i njezini utjecaji očituju se nizom pojava kao što su: promjena temperature, količina i raspodjela oborina, podizanje razine mora, učestalost ekstremnih meteoroloških prilika, promjene u vodnim resursima, ekosustavima i biološkoj raznolikosti, poljoprivredi, šumarstvu, zdravlju, te znatnim ekonomskim štetama.

 

Organizator ovogodišnje svečanosti uz Šibensko-kninsku županiju je i Centar za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija (PAP/RAC) UNEP-ovog Mediteranskog akcijskog plana iz Splita.

 

Dan obale svečano će se obilježiti prigodnim programom na Trgu Pavla Šubića I u petak, 19. rujna 2014. godine.

 

Župan Goran Pauk i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić pozivaju građane i djecu da se pridruže ovoj svečanosti.

 

COAST DAY 2014 CRO subtitles from CoastDayMed on Vimeo.

  Objavljeno: 16.09.2014, 15:36h