Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dan Općine Promina i Spomendan na poginule branitelje i civile prominskog kraja u Domovinskom ratu

Dan Općine Promina i Spomendan na poginule branitelje i civile prominskog kraja u Domovinskom ratu

 

 

Općina Promina danas svečano obilježava Spomendan na poginule branitelje i civile prominskog kraja u Domovinskom ratu, ujedno i 141. obljetnicu osnutka Općine Promina. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja pored crkvi sv. Martina i sv. Mihovila, nastavilo se svetom misom zadušnicom te mimohodom od crkve sv. Mihovila do spomen-sobe prominskim žrtvama Domovinskog rata i spomen-križa.

Potom je, u prisustvu brojnih Prominaca, gostiju i izaslanika, među kojima je bilo i izaslanstvo Grada Šibenika predvođeno Antom Galićem, pročelnikom Tajništva Grada, održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Promina.

„S ponosom i tugom ističemo kako su 23 branitelja te ukupno 49 civila s područja ove male općine položila život u obrani i stvaranju Republike Hrvatske što Općinu Promina svrstava u red najteže stradalih područja Republike Hrvatske u Domovinskom ratu. Uspomena na one koji su, polažući vlastiti život za drugoga, ostvarili vrhunce ljubavi, postavlja i pred nas obvezu razborito, hrabro i nesebično neprestano davati sebe kao doprinos boljoj budućnosti zemlje u kojoj živimo. Naša je dužnost i obveza na dostojanstven način pokloniti se i zahvaliti njihovoj žrtvi. Ne dopustimo da umine sjećanje na te nedaće“ – kazano je na svečanosti.

  Objavljeno: 23.07.2024, 09:57h