Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dan sigurnijeg Interneta

Dan sigurnijeg Interneta

 

 

Kao i proteklih osam godina, u svijetu i u Hrvatskoj obilježava se 7. veljače kao Dan sigurnijeg interneta, s namjerom da se pridonese podizanju svijesti o potrebi sigurnog i odgovornog korištenja interneta,a posebno o potrebi zaštite interesa djece u tom području. Ovogodišnja tema je"Povežimo generacije", uz geslo "Otkrijmo digitalni svijet zajedno… sigurno!“

Tema za predstojeći Dan sigurnijeg interneta je ukazati kako je online  svijet danas dostupan svim generacijama i kulturama te potaknuti obitelji da u tom svijetu ostanu sigurne.

Danas su naši online  i offline  svjetovi snažno povezani, od obitelji koje sa svojim rođacima i prijateljima u inozemstvu komuniciraju putem web kamera do djece koja pišu svoje domaće zadaće uz pomoć računala. Online  svijet je jedinstvena arena u kojoj svi, neovisno o dobi, mogu učiti zajedno i jedni od drugih, posebno o online  sigurnosti. I dok mladi mogu učiti starije kako koristiti nove tehnologije, stariji svojim iskustvom mogu savjetovati mlađe generacije kako ostati sigurni online , dok zajedno otkrivaju digitalni svijet.  

Kako bi se upozorilo na opasnosti na internetu i pravila sigurnog ponašanja, svake se godine, drugog utorka u veljači, obilježava Dan sigurnijeg interneta – tradicija koja je počela prije devet godina unutar par zemalja Europe da bi se danas označavao u već šezdesetak zemalja.

Da razloga za zabrinutost stvarno ima, pokazuju i činjenice :

-mladi koriste 2 do 3 sata manje na spavanje u odnosu na deset godina ranije
-igrači na igranje troše u prosjeku 8 sati tjedno
-Facebook ima više od 500,000,000 aktivnih korisnika
-WoW je najveća MMORPG igra s 13,000,000 igrača
-18,000,000 korisničkih računa na Second Life-u

Živimo li sve više virtualno a manje u stvarnom svijetu?

  Objavljeno: 06.02.2012, 00:00h