Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dance Treatre iz Kine otvorio Šibenik Dance Festival

Dance Treatre iz Kine otvorio Šibenik Dance Festival

 

 

Plesnim spektaklom  From IN XieXin Dance Theatrea iz Kine sinoć je na tvrđavi sv. Mihovila otvoren 9. Šibenik Dance Festival. Riječ je o remek djelu suvremene plesne umjetnosti koje potpisuje koreografkinja Xie Xin. Predstava je svojevrsna plesna kaligrafija kineskog pisma, a karakteriziraju je fluidnost i čistoća pokreta. Suvremena kineska plesna umjetnost veliko je otkriće na međunarodnoj plesnoj sceni, a XieXin Dance Theatre jedan je od njegovih najzanimljivijih predstavnika. Ansambl upravo iz Šibenika kreće na europsku turneju.

Publici i izvođačima pozdravne riječi uputio je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

'Šibenik je postao prijestolnica plesne umjetnosti zahvaljujući Šibenik Dance Festivalu i organizatorici Zorani Mihelčić“, istaknuo je  Mileta, dodavši da festival iz godine u godinu raste i razvija se u pravom smjeru.

Na festivalu gostuju plesni umjetnici iz dvanaest zemalja, od Sjedinjenih Američkih Država do Kine. Tijekom sedam dana  šibenskim će pozornicama proći tristo plesača.

Glavni će se program održavati na tri lokacije. To su Tvrđava sv. Mihovila, Tvrđava Barone i Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku. Na Trgu Republike Hrvatske, tj. pored katedrale Šibenčani i njihovi gosti moći će uživati u besplatnim plesnim predstavama.

 

  Objavljeno: 23.07.2019, 10:29h