Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dani otvorenih vrata Mreže „KREŠIMIR“

Dani otvorenih vrata Mreže „KREŠIMIR“

 

 

'Dani otvorenih vrata Mreže KREŠIMIR' naziv je završnog trodnevnog događanja u projektu KREŠIMIR - KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja“ koje će se održati u na šibenskim tvrđavama sv. Mihovila i Barone od 3. do 5. listopada.

 

U sklopu ovog trodnevnog događanja, održat će se konferencija „Izazovi i prednosti sudioničkog upravljanja u kulturi“ koja za cilj ima razmjenu iskustava te razvoj suradnje i umrežavanje dionika u kulturi na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini uz popratni kulturni, edukativni i zabavni program za sudionike i građane. Među prijavljenim sudionicima konferencije su predstavnici javnih institucija Republike Hrvatske uključenih u provedbu javnog poziva Kultura u Centru – potpora razvoju civilno-javnog partnerstva, predstavnici organizacija koje provode projekte u sklopu istoga poziva te ostali zainteresirani predstavnici javnog i civilnog sektora u kulturi u Šibeniku i Republici Hrvatskoj.

 

Svoje projekte predstavit će brojne kulturne institucije, udruge, savezi udruga i kulturnih centara iz cijele Hrvatske koji u svojim sredinama aktivno rade na jačanju civilno-javnog partnerstva u kulturi i razvoju sudioničkog upravljanja.

 

Prvog dana konferencije, 3. listopada, na Tvrđavi Barone, nakon okupljanja sudionika, pozdravnih govora i predstavljanja rezultata projekta KREŠIMIR, svoje projekte predstavit će Grad Skradin i Muzej grada Šibenika.

 

Idućeg dana, 4. listopada, na Tvrđavi sv. Mihovila, slijede predstavljanja projekata Zaklade Kultura Nova,, Platforme za Društveni centar Čakovec, Udruge Lastin Rep, Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, Udruge Domino, Galerije umjetnina Slavonskog Broda, Kazališne družine „Ivana Brlić Mažuranić“, Saveza udruga ROJCA, Zajednice udruga Centar nezavisne kulture, Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, te Platforme Doma Mladih.

 

Za kraj je predviđena diskusija s publikom pod nazivom 'Institucionalizacija zajedničkih dobara za potrebe kulture', pod vodstvom predstavnice Saveza udruga ROJC i predsjednice udruge Zelena Istra, Dušice Radojčić. Prijave za konferenciju zaprimaju se na mail: vera@tvrdjava-kulture.hr

 

Istoga dana, 4. listopada, Tvrđava Barone bit će mjesto održavanja predavanja i radionica za građane, uz besplatan ulaz svim posjetiteljima.

 

Radionica Volontiranje u kulturi koju provodi Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ namijenjena je upoznavanju s osnovnim pojmovima volontiranja, a sve s ciljem motiviranja građana na volontiranje i jačanje kapaciteta udruga za kvalitetnu provedbu i koordinaciju volontiranja. Prijave za sudjelovanje građana zaprimaju se na e-mail: sanja.barisic@mladi-eu.hr

 

U AV radionici Šibenske udruge mladih Š.U.M., polaznici će steći vještine produkcije audio i vizualnih projekcija u prostoru te prepoznavanja potrebnih elemenata opreme koja im treba za organizaciju svakog manjeg kulturnog događanja. Prijave za sudjelovanje možete poslati na e-mail: sibenska.udruga.mladih@gmail.com

 

'Upcycling Art' radionica udruge Fenix, namijenjena je ljubiteljima ekspresivne i eksperimentalne reciklaže koji će se upoznati s pojmovima i postupcima ‘ready made’, ‘asamblaža’ i ‘dekolaža’ kroz recikliranje otpadnog materijala, a unikatnim proizvodima i djelima koje izrade, polaznici će ukrasiti svoj dom. Prijaviti se možete putem e-maila: katarina.shebenik@gmail.com

 

Subota, 5. listopada, rezervirana je za dovršavanje i predstavljanje rada radionica uz slobodan ulaz na tvrđavu Barone!

 

Podsjetimo, Projekt „KREŠIMIR-KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja“ je ugovoren u sklopu javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga „Kultura u Centru – potpora razvoju civilno-javnog partnerstva“ te je sufinanciran u sklopu OPULJP 2014-2020 iz ESF-a. U provedbi je od 29. listopada 2018., a predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 737.252,18 kuna, od čega EU sufinanciranje u iznosi od 626.664,35 kuna.

 

Glavni cilj projekta KREŠIMIR je jačanje suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. Nositelj projekta je JUK Tvrđava kulture Šibenik, a partneri su Grad Šibenik te udruge Šibenska udruga mladih - ŠUM, Mladi u EU i Feniks.

 

Cjelokupni program događanja i više o projektu KREŠIMIR možete pronaći na web stranici www.kresimir.hr

  Objavljeno: 25.09.2019, 10:28h