Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dani regionalnog razvoja i fondova EU u Šibeniku

Dani regionalnog razvoja i fondova EU u Šibeniku

 

 

Dani regionalnog razvoja i EU fondova u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije održavaju se u Kongresnom centru Amadria park u Šibeniku, a večeras ih je svečano otvorio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Uz premijera Plenkovića u prigodi otvorenja govorili su i ministar Marko Pavić, gradonačelnik Željko Burić i župan Goran Pauk.

Premijer Plenković istaknuo je kako je Hrvatska  2016. godine bila  na 9 posto angažmana ugovorenih projekata, a u međuvremenu smo narasli na čak 70 posto.

Ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić rekao je kako EU fondovi  mijenjaju Hrvatsku, a ova Vlada  je po tom pitanju napravila veliki iskorak, dok nova nacionalna razvojna strategija do 2030.g. previđa stvaranje poslova dodatne vrijednosti. Ministar je najavio i realizaciju visokog učilišta za administraciju EU fondova, što  će značiti jačanje hrvatskih kapaciteta u provođenju EU projekata.

„ Brojne projekte realizirali smo europskim novcem i oni su definitivno preobrazili grad. Revitalizacijom kulturnog nasljeđa stvorili smo dodanu vrijednost koja je poslužila razvoju gospodstva i otvaranju novih mogućnosti.“, istaknuo je gradonačelnik Burić, zahvalivši Vladi RH na kontinuiranoj podršci.

 Goran Pauk, župan Šibensko- kninske županije, kazao je kako  je iz Europe u Šibensko-kninsku županiju za brojne projekte stiglo 1,5 milijardu kuna.

U brojne sadržaje i panele, u okviru Dana regionalnog razvoja i fondova EU, u nedjelju će se u Šibeniku  održati i Sajam EU fondova.

 Foto: SibenikIn

 

  Objavljeno: 05.10.2019, 21:39h