Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dani Slavonije i Domaće je domaće u Šibeniku

Dani Slavonije i Domaće je domaće u Šibeniku

 

 

U Šibeniku će se od 3. do 8. svibnja 2018.godine na Trgu Pavla Šubića I održati izložbeno-prodajna manifestacija „Dani Slavonije i Domaće je domaće u Šibeniku“.

 

Na manifestaciji će se prezentirati i prodavati slavonske i druge autohtone delicije, te prikazati spravljanje hrane na tradicionalan način ("poderane gaće") kao i bogata gastro ponuda, očuvanje tradicionalnih zanata

 

Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude iz svih dijelova Lijepe Naše koju su vam pripremili organizatori.

 

Posjetitelji će od 03. do 08. svibnja od 8 do 20 sati na Trgu Pavla Šubića I u Šibeniku moći uživati u slavonskom čobancu i jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

 

Manifestaciju organizira Udruga branitelja i proizvođača „Panonija“ uz potporu Grada Šibenika i Turističke zajednice grada Šibenika.

 

Udruga branitelja proizvođača "Panonija" okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili  radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata. Udruga Panonija pokrenula je uz ovaj projekt i druge vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte u drugim gradovima  po kojima je postala prepoznatljiva.

  Objavljeno: 30.04.2018, 13:29h