Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dani Slavonije u Šibeniku

Dani Slavonije u Šibeniku

 

 

I ove godine u Šibeniku se održava  izložbeno-prodajna manifestacija „Dani Slavonije i Domaće je domaće“, koju organizira Udruga branitelja i proizvođača „Panonija“.

Na lokaciji iza crkve Gospe van Grada ( Ulica Ante Starčevića)  članovi udruge prezentirat će  i prodavati slavonske i druge autohtone delicije, te prikazati bogatu gastro ponudu, spravljanje hrane na tradicionalan način.

Očuvanje tradicionalnih zanata i izrada rukotvorina također je  dio bogate i raznovrsne ponude.

Lokaciju je jutros obišao i zamjenik gradonačelnika grada Šibenika Paško Rakić.

„Članovi Udruge branitelja i proizvođača 'Panonija' gostovali su u Šibeniku i prošle godine i drago nam je da će svoju raznovrsnu ponudu ponovno ponuditi našim sugrađanima. Uz prodajni karakter manifestacije, posjetitelji će imati priliku vidjeti i kako se pripremaju slavonske delicije.“, rekao je Rakić i poželio Slavoncima ugodan boravak u našem gradu.

Udruga branitelja proizvođača "Panonija" okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili  radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju.

Manifestacija „Dani Slavonije u Šibeniku“ potrajat će do nedjelje, 28. srpnja 2019.

  Objavljeno: 26.07.2019, 12:37h