Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dani turske kulture u Šibeniku

Dani turske kulture u Šibeniku

 

 

Peti po redu „Dani turske kulture“ održat će se u Šibeniku od četvrtka, 28. veljače do nedjelje, 10. ožujka 2019. godine.

 

Organizator ove manifestacije je Hrvatsko-turska udruga prijateljstva iz Zagreba, pod pokroviteljstvom Grada Šibenika i Veleposlanstva Republike Turske u Zagrebu u suradnji i uz potporu niza lokalnih suorganizatora i partnera.

 

Program „Dani turske kulture „ počinje u četvrtak, 28. veljače 2019. godine svečanim otvaranjem izložbe fotografija „Sanjarenje“ turske fotografkinje Gulcan Acar u Muzeju grada Šibenika.

Početak je u 18:00 sati.

 

Iste večeri u Muzeju grada Šibenika bit će predstavljena knjiga „Carigradska pisma Antuna Vrančića“ hrvatskog povjesničara Anđelka Vlašića i turskog kulturnog organizatora Oguza Aydemira.

Početak je u 19:00 sati.

Ova knjiga izdana je uz potporu HAZU, a po prvi put donosi na hrvatskom jeziku tekst nekoliko pisama koje je Antun Vrančić, kao austrijski diplomat u službi careva Ferdinanda I. i Maksimilijana II., slao iz Istanbula, gdje je boravio nekoliko godina sa zadaćom da dogovori mir između Habsburške Monarhije i Otomanskog Carstva.

 

U utorak, 5. ožujka 2019. godine u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ bit će prikazana  turska filmska komedija „Filozof iz štale“ turskog redatelja Mufita Cana Sancitija.

Početak je u 20:00 sati.

Film donosi temu o bogatom tajkunu koji želi graditi hotel na obali ali mu se na put ispriječi vlasnik jedne od parcela kojem novac u odnosu na zdrav život u prirodi ne predstavlja ništa.

 

U subotu, 09. ožujka 2019. godine u klubu „Barcode“ održat će se „Turkish Delights Party“, večer turske glazbe i gastronomije.

Početak je u 21:00 sat.

Večer turske glazbe upotpunit će svojim nastupom trbušne plesačice iz zagrebačke plesne skupine „Sheherzada“.

 

U nedjelju, 10. ožujka 2019. godine  u Staroj gradskoj vijećnici bit će održan klavirski koncert maestra svjetskog glasa  Hakana Ali Tokera.

Početak je u 19:00 sati.

Hakan Ali Toker predstavit će svoje zanimljive improvizacijske interpretacije niza klasičnih skladbi koje je nedavno snimio za najpoznatiju svjetsku izdavačku kuću ozbiljne glazbe ‘Navona Records’ pod nazivom ‘Hakan A. Toker Messing Around’.

Maestro Toker s učenicima Odsjeka klavira Glazbene škole Ivana Lukačića dan prije, u subotu, 09. ožujka 2019. godine  održat će majstorsku radionicu klavirske improvizacije.

 

Ulaz na sve programe je besplatan.  Zbog ograničenog broja mjesta , karte za koncert maestra Tokera koji će se održati u nedjelju, 10. ožujka 2019. godine moraju se unaprijed rezervirati na email adresu : info@htup.hr.

 

 

 

 

  Objavljeno: 26.02.2019, 09:37h