Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Delegacija slovačkog grada Humenné u posjetu Šibeniku

Delegacija slovačkog grada Humenné u posjetu Šibeniku

 

 

Na želju i inicijativu gradonačelnice grada Humenné, danas je u posjet Šibeniku stigla delegacija slovačkog grada na čelu s gradonačelnicom Janom Vaľovom.


Humenné je grad koji njeguje prijateljstva i surađuje s brojnim europskim gradovima i sada su izrazili želju da takve odnose uspostave i sa Šibenikom, naročito na polju razmjene iskustava o pripremi projekata za financiranje iz EU fondova.

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović primio je delegaciju grada Humenné u Uredu gradonačelnika, a potom su zajedno obišli drugi Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam. Nakon toga, naši gosti iz Slovačke pošli su u razgledavanje Šibenika u pratnji turističkog vodiča te će poslijepodne s gradonačelnikom i pročelnicima Grada Šibenika razgovarati o mogućim aspektima buduće suradnje. Delegaciju čine gradonačelnica Jana Vaľová; Nataša Mocáková, voditeljica odjela za kulturu, šport i mladež;dr. Jana Andruchová, član Gradskog vijeća; mgr. Jozef Mocák, član Gradskog vijeća; prevoditelj.

Humenné je grad u istočnoj Slovačkoj i drugi po veličini u povijesnoj regiji Zemplín. Nedavno su proslavili 695 godina od prvog pisanog spomena grada. U Humennéi živi oko 35 000 stanovnika, a najviše je mladih obitelji. Temeljne industrije u Humennéi su kemijska, tekstilna i prehrambena, a razvijaju i industrijske zone u kojima posluju brojne strane kompanije.

Humenné organizira broje festivale tijekom godine, a izrazito njeguje i svoju srednjovjekovnu tradiciju što su zanimljive poveznice sa Šibenikom i platforme za razmjenu iskustava ili neke buduće posjete u okviru tih događanja, što je u svom pismenom obraćanju i iskazala gradonačelnica Jana Vaľová.

Jana Vaľová je i članica Nacionalnog Vijeća Republike Slovačke.

  Objavljeno: 23.11.2012, 13:08h