Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Demantij pročelnice Madlene Roša Dulibić na izjave Društva arhitekata Šibenik

Demantij pročelnice Madlene Roša Dulibić na izjave Društva arhitekata Šibenik

 

 

Madlena Roša Dulibić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Šibenika demantirala je priopćenje Društva arhitekata Šibenik, koje iznosi neistinite tvrdnje o postupku javne rasprave u tijeku izrade  Cjelovitih izmjena i dopuna  GUP-a Grada Šibenika u kontekstu benzinske postaje na rivi.

 

Društvo arhitekata Šibenik svojim priopćenjem neistinito navodi da benzinska postaja nije bila označena u materijalima priloženim na javnoj raspravi o GUP-u.


Iz originalnog Izvješća s javne rasprave o GUP-u vidljivo je da  u grafičkim prilozima postoje  oznake benzinskih crpki što potkrjepljuje izjave pročelnice Roša Dulibić  kako je u javnoj raspravi priložen  materijal bez tehničke greške sa svim potrebnim oznakama.

 

Da je u materijalima s javne rasprave označena benzinska postaja na rivi  dokazuje i primjedba Društva ( vidljivo iz priloga)  kojima traže provedbu arhitektonsko-urbanističkog natječaja za određene lokacije u gradu, pa tako i za lokaciju koju nazivaju: „Mulo Krke“ i INA benzinska stanica“.

 

Društvo arhitekata Šibenik drugom primjedbom traži definiranje lokacija na kojima se benzinske postaje mogu graditi. Po planu  i po zakonu termin  „graditi“ označava novu gradnju, što arhitekti kao  struka znaju, a navedena primjedba ne može se dovesti u svezu s benzinskom postajom na rivi, koja je već izgrađena sa svom potrebnom građevinskom dokumentacijom.

 

„Društvo arhitekata Šibenik tijekom javne rasprave u tijeku izrade  Cjelovitih izmjena i dopuna   GUP-a nije uputilo primjedbu o postojećoj benzinskoj postaji, niti o tomu da se postojeća benzinska postaja treba izmicati. Nažalost, Društvo se upušta  u falsificiranje  originalnih primjedbi koje plasiraju medijima,  uz naknadno dopisani  tekst crvenom bojom i time manipuliraju javnost.“, pojasnila je Madlena Roša Dulibić, dodajući da je neprimjereno da se jedno strukovno udruženje stavlja u funkciju dnevne politike.

 

 

  Objavljeno: 11.01.2017, 13:40h