Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Did i repa

Did i repa

 

 

U HNK u Šibeniku u sklopu ciklusa za djecu i mlade od 11. do 15. ožujka gostuje GKL Split s predstavom ''Did i repa''. Iako kao osnovni motiv koristi rusku narodnu priču, predstava ''Did i rep'' inspirirana je prije svega životom, ritmom i zvukom Dalmatinske zagore, koracima vrličkog kola i prodornim odjekom gange. Predstave su na rasporedu u 9:45 i 11:30 sati, a uz organizirani posjet za osnovne škole i vrtiće, moguć je i individualni posjet.

Iako kao osnovni motiv koristi rusku narodnu priču, predstava ''Did i repa'' inspirirana je prije svega životom, ritmom i zvukom Dalmatinske zagore, koracima vrličkog kola i prodornim odjekom gange. Njena priča započinje u mitskom selu koje možda postoji još jedino u sjećanju. Desetogodišnja djevojčica ljeto provodi s Didom i Babom, daleko od grada i njegove užurbane svakodnevice. Selo u koje je stigla živi drugačijim ritmom. U njemu životinje i ljudi žive zajedno dok zrikanje zrikavaca i cvrkut ptica neprestano odjekuju. Repa koju sade obećava im sigurniju zimu, a kiša koju čekaju dolazi kao nagrada za strpljenje. Za djevojčicu to mitsko selo postaje prostor sazrijevanja i čuvar jednog davno minulog vremena. ''Did i repa'' tako su priča o težini i ljepoti života u Zagori, ali i priča o inicijaciji u svijet koji nas je strpljivo učio kako živjeti. Posvećena je svim našim didama i babama zbog kojih su naša sjećanja na djetinjstvo toplija i ljepša.

Za uzrast: 5 +

Režija: Anica Tomić
Dramaturgija i koreografija: Jelena Kovačić
Scenografija i kostimografija: Sunčica Jerković
Glazba: Nenad Kovačić

Igraju:

Nikša Arčanin, Milena Blažanović, Milana Buzolić - Vučica, Petar Konkoj, Andrea Majica, Ivan Medić, Marko Petrić, Mia Roknić i Sanja Vidan.

  Objavljeno: 11.03.2013, 07:54h