Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dječja enciklopedija „Čarobni svijet NP Krka“ Jagode Sablić na Fra Ma Fu festivalu

Dječja enciklopedija „Čarobni svijet NP Krka“ Jagode Sablić na Fra Ma Fu festivalu

 

 

Šibenska spisateljica za djecu i mlade i ilustratorica Jagoda Sablić sudjelovat će na Fra Ma Fu festival u Virovitici koji se održava od 7. rujna do 10. rujna 2017.godine.

 

Jagoda Sablić na festivalu će predstaviti svoju knjigu - malu dječju enciklopediju "Čarobni svijet NP "Krka" koja je prevedena na engleski jezik. Uz promociju knjige bit će prezentirano i sedam setova razglednica biljnog, životinjskog svijeta, kulturnih i povijesnih znamenitosti Nacionalnog parka, špilja i otok Visovac.

 

Autorica je nezaboravne trenutke staništa ptica, gmazova, svijet zagonetnih jama i špilja, kao i bogati biljni svijet Nacionalnog parka ovjekovječila fotoaparatom, a potom sve ilustrirala u tehnici tempera.

 

„Čarobni svijet Nacionalnog parka Krka“ slikovnica je koja ilustracijama i tekstom na didaktički i metodički primjeren način djeci približava biljni i životinjski svijet Parka, uključujući i podzemni svijet špilja, uvodeći ih i u bogatu povijesnu priču, koja dodatno obogaćuje neiscrpnu baštinu Nacionalnog parka Krka, koja je ujedno i nakladnik knjige.

 

 

Fra Ma Fu festival, festival reportaža i reportera, posvećen je novinaru, piscu i autoru scenarija za stripove Franji Martinu Fuisu (Virovitica 1908. – Plitvice 1943.), jednom od najpoznatijih hrvatskih reportera 30-ih godina 20. stoljeća. Pisao je pod pseudonimom FraMaFu.

  Objavljeno: 07.09.2017, 12:15h