Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dječja spisateljica Ana Bilić Udovičić objavila CD s pričama za laku noć

Dječja spisateljica Ana Bilić Udovičić objavila CD s pričama za laku noć

 

 

Dječja spisateljica Ana Udovičić objavila je CD s dječjim pričama za laku noć pod nazivom Vilinske priče. Riječ je o 20 audio priča koje je autorica snimila prema istoimenoj knjizi koju je objavila 2015. godine. Sve priče su temeljene na hrvatskoj i slavenoskoj mitologiji, koje je autorica ispričala na vlastiti način i prilagodila ih potrebama modernog djeteta.


Cilj CD-a jest da djeca prije spavanja svake večeri poslušaju po jednu priču. Autorica Udovičić, koja inače sva svoja djela potpisuje pod djevojačkim prezimenom Bilić, u svim emisijama sama čita svoje priče, dok joj je sin Vinko glasovno pomogao u najavnoj špici. Za audio produkciju zaslužan je Nikola Balvan s Radio Šibenika.

 

Ana Udovičić je na Radio Šibeniku od travnja do lipnja bila i autorica dječjih emisija za dobro jutro i laku noć „Male priče“, gdje je čitala svoje autorske priče. Emisije su emitirane svakog radnog dana, u  07:30 i u večernjem terminu u 19:30 sati.


Audio bajke koje se nalaze na CD-u Vilinske priče, emitirane su u prošloj sezoni  Aninih emisija  na valovima Radio Šibenika, a sad ih je autorica objavila i na CD-u. Osim Vilinskih priča u prošloj sezoni na Radio Šibeniku Udovičić je snimila i emitirala još 30 autorskih priča.


Priče su u trajanju od 3 do 12 minuta,  za uzrast od 6 do 12 godina,  ali i za sve ostale koji vole bajke. Također, autorica Udovičić je otvorila svoj youtube kanal na kojem objavljuje svoje audio priče.

 Od početka ove školske godine spisateljica Ana Udovičić  ponovno kreće s novom sezonom emisija na Radio Šibeniku i to u istom terminu, ali s određenim novitetima. Naime, svakog petka bit će objavljene najbolje priče učenika osnovnih škola u našoj županiji.

 

Naime, autorica poziva sve učenike osnovnih škola koji vole pisati bajke da svoje radove šalju na mail price.vilinske@gmail.com, a autori najboljih radova koji budu izabrani, bit će pozvani da dođu snimiti svoje priče na Radio Šibenik, koje će biti emitirane petkom.

 

 

Podsjetimo, Ana Udovičić je do sada objavila pet bajki za djecu  i to Tajna bakinog tavana, Vitezovi Rata, Čuvar blaga, Vilinske priče i Na kraju svijeta. Član je Društva književnika za djecu i mlade, te je dobitnica plakete Grada Vodica u 2017. godini za doprinos kulturi i književnom izričaju. 

  Objavljeno: 11.09.2017, 07:29h