Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dječji radovi najavili 14. Šibensku regatu krstaša

Dječji radovi najavili 14. Šibensku regatu krstaša

 

 

U izlozima trgovina i ugostiteljskih objekata u središtu grada- Kalelargi, Masnoj ulici i na rivi, kao i u predvorju Gradske uprave Grada Šibenika, izloženi su radovi djece Gradskih vrtića Šibenik, Dječjeg vrtića Žižula i Dječjeg vrtića Osmijeh, koji su, u suradnji s Centrom za vizualnu umjetnost Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ stvarali na temu šibenske regate i jedrenja.

Sutra, u petak, 6. prosinca 2013., s početkom u 17.30h u  Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“, bit će otvorena i izložba radova šibenskih dječjih vrtića, a najuspješniji radovi bit će nagrađeni.

Šibenska regata krstaša po mnogočemu je posebna; naime, dok će na moru trajati jedriličarski spektakl, na kopnu će se održavati prigodan zabavni program, uz raznovrsnu gastronomsku ponudu šibenskih ugostitelja. Očekuje se više od 40 posada i preko 400 jedriličara iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Sportska događanja počinju već u petak ujutro 6. prosinca regatom (na identičnim jedrilicama tipa Salona 38“) koja je u stvari službeno klupsko prvenstvo - „Kup J.K.Val“. Pravo sudjelovanja na ovoj regati imaju isključivo posade J.K.Val koje će tako između sebe iznjedriti klupskog prvaka za 2013. godinu. Istog dana u crkvi sv. Nikole biti će održana sveta misa za sve pomorce s početkom u 18 sati.

U subotu će se jedriti „Šibenska regata krstaša“ - po premjerima OPEN i ORC na potezu: riva – šibenski most – Mandalina – mulo Krke.

Subotnji pobjednici po grupama u nedjelju će se boriti za Kup Jadranske banke. Kup će se jedriti na jedrilicama tipa Salona 38, te će tako posade koje su pobijedile po skupinama dan ranije, moći između sebe jedreći na jednakim jedrilicama iznjedriti sveukupnog apsolutnog pobjednika Šibenske regate, kojem će pripasti veliki prijelazni pehar i novčana nagrada u iznosu od 5 000 kuna.

Na ovogodišnjem izdanju Šibenske regate biti će promovirana i nova inicijativa Jedriličarskog kluba Val kroz nagradu koja je dobila ime Valovi Šibenika. Riječ je o nagradi za spašavanje na moru u kojem je jedan od subjekata jedriličar ili jedrilica. Priznanje "Valovi Šibenika" dodjeljuje JK Val za najpožtrvovnije spašavanje i traganje na moru između dva blagdana sv. Nikole.

  Objavljeno: 05.12.2013, 12:43h