Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dječji vrtić Smilje dobio EU projekt od 4.9 milijuna kuna

Dječji vrtić Smilje dobio EU projekt od 4.9 milijuna kuna

 

 

Šibenskom Dječjem vrtiću Smilje odobrena su sredstva u iznosu od 4.882.500,28 kuna za EU projekt „Dječji pogled na svijet“, u okviru poziva „Nastavak unaprjeđenja usluga u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, a ravnateljica ustanove Gorana Rakić danas je potpisala ugovor o financiranju.  

Grad Šibenik je partner na projektu, koji je u suradnji s djelatnicima Dječjeg vrtića Smilje, napisala Iva Bračić. Pet objekata ustanove preko projekta će proširiti svoj obujam djelovanja, educirati svoje djelatnike i uvesti nove programe kao što su sportski, glazbeni i likovni te rad s darovitom djecom.

Aktivnosti će biti van redovnog radnog vremena, a održavat će se do 21 sat radnim danom. Na četiri i pol sata radnog vremena bit će zaposleno pet odgojiteljica, a 10 odgojiteljica će raditi s djecom s posebnim potrebama. U sklopu projekta još će biti zaposleno pet spremačica, jedan kuhar, kineziolog, likovni umjetnik, glazbenik, stručnjak za rad s nadarenom djecom te edukacijski rehabilitator.

Kroz 20 mjeseci, koliko će trajati projekt, bit će organizirano devet edukacija za djelatnike ustanove.

 

 

  Objavljeno: 19.01.2022, 13:58h