Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Djelo, Luka Šibenik i Marinetek najuspješnija poduzeća u 2010.g.

Djelo, Luka Šibenik i Marinetek najuspješnija poduzeća u 2010.g.

 

 

Zamjenici gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović i Petar Baranović nazočili su Svečanoj sjednici Hrvatske gospodarske komore- Županijske komore Šibenik, na kojoj su dodijeljena i priznanja najuspješnijim poduzećima na području naše županije u 2010. godini. Tako je Zlatna plaketa dodijeljena Trgovačkom lancu Djelo kao najuspješnijem među velikim poduzećima, a direktor „Djela“ Tedi Slamić naglasio je kako je to poduzeće i dalje raditi na poticanju domaće proizvodnje i promoviranju domaćih proizvođača, te ih je pozvao da izađu na tržište i plasiraju svoje proizvode. U kategoriji srednjih poduzeća, koja zapošljavaju od 50 do 249 radnika, dobitnik ovogodišnjeg priznanja je Luka Šibenik u čije ime je nagradu preuzeo predstavnik Uprave Luke Marijan Bilić.

U kategoriji malih poduzeća do 49 zaposlenih nagradu je dobila tvrtka Marinetek NCP d.o.o. za proizvodnju i trgovinu. Tvrtka Marinetek bavi se proizvodnjom plutajućih betonskih pontona koje osim na hrvatsko, izvozi u Tursku, Bugarsku, Maltu i Italiju, a zbog povećanje proizvodnje koja je dosegla brojku od 250 pontona godišnje, razmišljaju o širenju i proširenju obima posla, kazao je Boris Miškić, direktor tvrtke.

Posebnu nagradu za 50 godina uspješnog poslovanja i iznimnog doprinosa razvitku hrvatskog gospodarstva dobilo je građevinsko poduzeće Vodice dd. iz Vodica, a nagradu je preuzeo direktor poduzeća Ante Duvnjak.

Zlatne plakete Županijska gospodarska komora dodjeljuje najuspješnijim poduzećima plakete po kriterijima likvidnosti, zaposlenosti, snage trgovačkog društva, materijalne i nematerijalne imovine, profitabilnosti, zaduženosti i analize prihoda.

  Objavljeno: 15.12.2011, 00:00h