Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Do kraja ove godine 200 novih vezova u luci Vrnaža

Do kraja ove godine 200 novih vezova u luci Vrnaža

 

 

U okviru službenoga radnog obilaska infrastrukturnih radova na području Šibensko - kninske županije, ministar Oleg Butković, tehnički ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, obišao je infrastrukturne radove u zapadnom dijelu luke Vrnaža u pratnji gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića, župana Gorana Pauka i ravnatelja Županijske lučke uprave Šibenik Željka Dulibića.

Ministar Oleg Butković izrazio je zadovoljstvo napretkom radova te istaknuo kako će do kraja 2016. godine biti završena i druga faza radova, kada će biti spremno oko 220 novih vezova za brodice Šibenčana.

"Luka Vrnaža iznimno je važan projekt za Šibenik i Šibenčane, s obzirom da će upravo ovdje domicilno stanovništvo, koje ima svoje brodove, vezati ih u ovoj luci. U prvoj i drugoj fazi radova, koja bi trebala biti gotova do nove godine, bit će dostupno oko 200 novih vezova.   Cjelokupan projekt ima četiri faze, a Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture sa zadovoljstvom je prihvatilo sufinanciranje, zajedno sa Županijom i županijskom Lučkom upravom. Bili smo ovdje u veljači i to dogovoril i ovo je jedan od rijetkih projekata u kojem rješavamo probleme domicilnog stanovništva. U prvoj fazi stiglo je šest i pol milijuna kuna od ministarstva, i očekujem da će do kraja godine biti završeni radovi.". - rekao je ministar Butković.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Željko Dulibić naglasio je kako je Grad Šibenik izradio četiri izmjene planske regulative kako bi se konačno krenulo u uređenje Vrnaže.

"Sa sredstvima ministarstva, Županijske lučke uprave, Grada i Županije, moći ćemo završiti te prve dvije faze i omogućiti stavljanje u funkciju zapadnog dijela uvale Vrnaža. Za tri godine, kada u potpunosti dovršimo projekt, za uporabu će biti spremno 600 vezova. Prioritet će imati oni koji su već tu, koji su snimani, bilježeni, da ne bi došlo do „preskakanja“.". - kazao je ravnatelj ŽLU Dulibić.

Gradonačelnik Šibenika, Željko Burić u osvrtu na tijek infrastrukturnih radova u lučici Vrnaža istaknuo je kako je taj Projekt primjer dobre suradnje Županije, Grada i resornog Ministarstva.

"Prije tri godine, kada smo počeli pričati o Vrnaži i podizanju rive u Docu, rekli smo 'ako pripremimo dokumentaciju u četiri godine mandata bit ćemo zadovoljni'. Mi ne samo da smo pripremili dokumentaciju, nego smo počeli izvoditi vrlo ozbiljne radove. Pripremamo i dokumentaciju za podizanje rive u Docu, dakle vjerodostojnost onoga što je rečeno je pokazatelj da nema zapreka da, uz dobru suradnju, projekt prepozna i Ministarstvo pomorstva.". - zaključio je gradonačelnik Burić.

Infrastrukturni radovi u gradskoj lučici Vrnaža provode se u okviru „Projekta izgradnje luke otvorene za javni promet Vrnaža - kao komunalnog dijela luke Šibenik“, na području Grada Šibenika. Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 38 milijuna kuna i podijeljena je u šest faza.

  Objavljeno: 12.07.2016, 20:08h