Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dodijeljena jubilarna priznanja darivateljima krvi

Dodijeljena jubilarna priznanja darivateljima krvi

 

 

U povodu 25. listopada, Dana darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, danas je na tvrđavi Barone održan svečani prijem i dodjela priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi iz Šibensko-kninske županije. Okupljenim darivateljima uvodno se na svakoj dozi darovane krvi u protekloj godini zahvalila ravnateljica Društva Crvenog križa Šibensko-kninske županije Tonka Mikulandra.

 

Župan Goran Pauk darivateljima je čestitao njihov dan, a čestitkama se pridružio i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

„Hvala na vašoj plemenitosti i humanosti te vam iskreno želim da vas i ubuduće prati dobro zdravlje kako biste i dalje nesebično mogli pomagati drugima. Ujedno hvala i svim djelatnicima i volonterima društava Crvenog križa diljem naše županije na predanom radu i angažmanu u pomoći svojoj lokalnoj zajednici.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

Nakon prigodnih govora, uslijedila je dodjela priznanja, a prva nagrada uručena je Fili Minčić koja je za 75 puta darovanu krv odlukom Predsjednice Republike Hrvatske odlikovana Redom Danice Hrvatske.

 

Dobitnik Zahvale i zlatnog znaka priznanja za 100 puta darovanu krv je Zlatko Plenča (GDCK Šibenik). Srećko Babun i Saša Komesarović (GDCK Šibenik) te Darko Jukić i Dinko Vučak-Križan (GDCK Vodice) dobitnici su Zahvalnice i srebrnog znaka priznanja za 75 puta darovanu krv. Zahvalnicu i brončani znak priznanja za 50 puta darovanu krv dobili su Damir Horvatović, Damir Junaković i Ivan Jelušić iz GDCK Šibenik; Žarko Anić-Antić i Marko Velić iz GDCK Knin, te Ante Bodul i Željko Vukušić iz GDCK Drniš. Ivana Raljević iz GDCK Šibenik, te Smiljana Bareša i Smiljana Bjegović iz GDCK Vodice dobitnice su Zahvalnice i brončanog znaka priznanja za 35 puta darovanu krv.

 

Priznanja su darivateljima dodijeljena za 40, 30, 25, 20, 10 i 5 puta darovanu krv, ukupno 212 zahvalnica. 

 

  Objavljeno: 25.10.2019, 13:40h