Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dodijeljene nagrade najboljim volonterima i organizatorima volontiranja

Dodijeljene nagrade najboljim volonterima i organizatorima volontiranja

 

 

Udruga Argonauta iz Murtera i Žana Antunac, profesorica Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku, proglašeni su jučer u šibenskoj knjižnici najboljim organizatorom volontiranja, odnosno volonterom u 2019. godini u Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku.

Dodjela nagrada upriličena je u povodu Međunarodnog dana volontera u organizaciji Savjeta mladih Grada Šibenika. Nagrađenima i svim nominiranima čestitke je uputio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić te im zahvalio na humanom i predanom radu.

 

„Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas večeras na dodjeli nagrade za volontera i organizatora volontiranja za prostor Šibensko- kninske županije. Volonterstvo, odnosno dragovoljni rad je temelj civilnog društva i potrebe za volonterskim djelovanjem su velike. Sve aktivnosti koje su korisne u društvu, nisu institucionalizirane i tu nastupate vi, koji dragovoljno pružate svoje vrijeme i energiju za uspjeh  zajednice ili kao direktnu pomoć pojedincu. Od srca vam hvala na tome. Također, pohvaljujem inicijativu izbora za volontera godine, to je izvrsna prilika da javnost vidi i čuje tko su tihi, nesebični i predani pojedinci spremni pomoći drugima. Čestitam nagrađenima i svima onima koji su sudjelovali, primjer ste svima nama!“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.


Dodjela nagrada za volontere i organizatore volontiranja pokrenuta je 2016. godine na inicijativu Savjeta mladih Grada Šibenika. Od ove godine organizaciji se pridružio i Savjet mladih Šibensko-kninske županije te se samim tim dodjela volonterskih nagrada proširila na cijelu županiju.


U knjižnici je jučer prezentirano i stanje volonterstva na području naše županije te je predstavljen program Europskih snaga solidarnosti te primjeri dobre prakse volontiranja.

  Objavljeno: 06.12.2019, 09:11h