Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dodijeljene potvrde polaznicima Tech Teens radionica Urbanog centra

Dodijeljene potvrde polaznicima Tech Teens radionica Urbanog centra

 

 

Učenicima šibenskih osnovnih i srednjih škola, polaznicima  radionica programiranja Tech Teens  u okviru Urbanog centra Grada Šibenika danas su dodijeljene potvrde o završenoj edukaciji.  Potvrde im je  dodijelio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Matija Bumbak.

„Ponosni smo što vas možemo pozdraviti u ovolikom broju; interes za radionice  je zaista fascinantan, a posebno nam je drago što je cijela inicijativa prepoznata i izvan Šibenika, pa čujemo pitanja iz okolnih gradova kada će se nešto slično održati i kod njih.  Mladim ljudima želimo omogućiti  razvijanje svog potencijala u segmentima koji su cijenjeni i traženi na svjetskom tržištu, i omogućiti im to ovdje.“, rekao je pročelnik Matija Bumbak.

Današnjoj dodjeli potvrda u šibenskoj Gradskoj vijećnici nazočili su  profesori i ravnatelji  osnovnih   i srednjih škola s područja grada Šibenika. Šestotjednu edukaciju završilo je 47 učenika, a bazirala se na osnovama programiranja, te na HTML-u CSS-u, 3D printing-u, MINECRAFT-u i Java Script-u. Cjelokupna edukacija koju je provodio IT stručnjak iz Chicaga Kieth Bradley održana je na engleskom jeziku.

Polaznici  su imali priliku upoznati i programiranje  u praksi;  u okviru nastave  posjetili su tvrđavu Barone i dodatno proširili iskustva  korištenjem AR naočala i pametnog stola.

Inače, ukupno se prijavilo 95 učenika, mahom osnovaca, a upiti za novi set radionica, koje se planiraju u doglednom vremenu, još uvijek stižu.

Sve dodatne informacije i obavijesti vezane uz radionice mogu se  pratiti na stranicama: www.ucsibenik.hr te https://www.facebook.com/ucsibenik/.

  Objavljeno: 18.03.2016, 14:25h