Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dogradonačelnik Vidović na sjednici Predsjedništva Udruge gradova

Dogradonačelnik Vidović na sjednici Predsjedništva Udruge gradova

 

 

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović sudjelovao je u radu 7. sjednice Predsjedništva Udruge gradova održane danas u Zagrebu.  Predsjedništvo Udruge gradova prihvatilo je Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2011. godinu te Plan rada i Financijski plan za 2012. godinu. U 2012. godini Udruga gradova nastavit će raditi na izmjenama zakona vezanih uz lokalnu samoupravu iz područja financiranja, ustroja lokalne samouprave, školstva, komunalnog gospodarstva, kulture, sporta i imovinsko-pravnih odnosa. Članovi Predsjedništva informirani su o sastanku s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrima financija, pravosuđa i uprave održanom 20. siječnja.

Predsjedništvo Udruge gradova izabralo je članove delegacije hrvatskih promatrača u Odbor regija iz redova gradova; predstavnike u Forumu za zaštitu okoliša koji se osniva pri Ministarstvu okoliša i prirode; te Savjeta inicijative Partnerstva za otvorenu vlast kojeg osniva Vlada Republike Hrvatske. Na prijedlog Grada Buzeta, Udruga gradova uputit će resornom ministarstvu zahtjev za izmjenama Zakona o vodama.

Redatelj Veljko Bulajić predstavio je projekt snimanja filma o Gradu Vukovaru, čiju je realizaciju podržao  Hrvatski sabor, a Predsjedništvo Udruge gradova odlučilo je obavijestiti sve gradove u članstvu o ovoj inicijativi te podržati financijski sukladno mogućnostima gradova. Održana je i prezentacija o Sveučilišnom interdisciplinarnom poslijediplomskom specijalističkom studiju pod nazivom „Upravljanje gradom“ kojeg provodi Sveučilšte u Zagrebu. 

  Objavljeno: 01.02.2012, 00:00h