Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dokumentarni film učenika OŠ Juraj Šižgorić na HRT-u

Dokumentarni film učenika OŠ Juraj Šižgorić na HRT-u

 

 

Dokumentarni film "Šibenska kartulina" prikazat će se u subotu, 22.6. u 17:50h na drugom programu HRT.

Grad Šibenik, jedan od najstarijih samorodnih hrvatskih gradova na istočnoj obali Jadrana. Sinonim za Šibenik je Krešimirov grad jer je najstariji sačuvani pisani dokument isprava hrvatskog kralja Petra Krešimira IV. koju je on izdao na Božić 1066. godine u Šibeniku. Od prvog spomena Šibenik je grad svojih prepoznatljivosti i upravo je to bio poticaj za film o gradu, njegovim običajima, ljepotama i njegovim ljudima. 

 

Sve je to dio filma „Šibenska kartulina“ kojega su zajedničkim snagama realizirali učenici 4.razreda Osnovne škole Jurja Šižgorića i njihova učiteljica Ivana Guberina. Film je namijenjen svim generacijama, svima onima koji vole Šibenik i onima koji ga žele upoznati. Kako se voli svoj grad, kako se njeguju običaji...  Ovo je zadnji film u sklopu projekta "Upoznajmo Šibensko - kninsku županiju". Prije toga realizirali su još dva filma, o nacionalnim parkovima Krka i Kornati. Tri filma u 26 mjeseci.

Vjerujemo da će film naići na dobar prijam kod gledatelja i ne samo kod Šibenčana, a da će posebno do izražaja doći što su glavni glumci i glavni interpretarori „Šibenske kartuline“ učenici koji su snimajući film ustvari na najbolji mogući način učili o svom gradu. 

  Objavljeno: 19.06.2019, 13:50h