Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dokumentarni filmovi Davora Šarića

Dokumentarni filmovi Davora Šarića

 

 

Danas,26. ožujka  u dvorani Katoličke osnovne škole u sklopu Dana kršćanske kulture bit će prikazani dokumentarni filmovi Davora Šarića: Biskup Srećko Badurina, U potrazi za Lukačićem, Vinko Nikolić. Početak je u 19 sati.

Dani kršćanske kulture uključuju izložbe, koncerte, tribine, okrugle stolove, predstavljanja knjiga i nosača zvuka, kazališne predstave, filmske projekcije itd., koji zajedno čine višednevni nezaobilazni kulturni i društveni događaj prepoznatljivog identiteta.

Ciljevi Manifestacije su, s jedne strane, ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva. S druge strane, Manifestacija želi otvoriti prostor suvremenim autorima, onima koji osluškuju vrijeme u kojemu živimo i koji na različitim područjima kulturnog i umjetničkog djelovanja stvaraju nadahnuti kršćanskom vizijom svijeta i stvarnosti. Pojedini kulturni sadržaji, koji bi sami po sebi u redovitim uvjetima možda ostali nezapaženi, uključeni u program Dana kršćanske kulture postaju dodatno istaknuti i osvijetljeni na manifestaciji koja privlači široki krug publike. U okviru Dana kršćanske kulture dodjeljuje se i nagrada Andrija Buvina za doprinos kršćanskoj kulturi onoj osobi ili ustanovi koja je dala najzapaženiji doprinos razvoju kršćanske kulture, odnosno zastupanju kršćanskih vrijednosti u kulturno-javnom životu. Značaj ove manifestacije, uz glavnoga organizatora nakladnu kuću Verbum iz Splita, prepoznali su i Ministarstvo kulture RH, Splitsko-makarska nadbiskupija, Zadarska nadbiskupija, Dubrovačka biskupija, Šibenska biskupija, te županijske i gradske uprave Splita, Zadra, Dubrovnika i Šibenika, koji su rado prihvatili pokroviteljstvo i suorganizaciju Manifestacije u zajedničkoj želji da ona doprinese popularizaciji i širenju kulture kod nas.

 

  Objavljeno: 26.03.2012, 00:00h