Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Domagoj Babić , član Savjeta mladih Grada Šibenika primljen na Princeton

Domagoj Babić , član Savjeta mladih Grada Šibenika primljen na Princeton

 

 

U najselektivnijem procesu,  na američko sveučilište Princeton ove je godine primljeno svega 7. 8 posto prijavljenih studenata iz svih krajeva svijeta, a među njima je i mladi Šibenčanin Domagoj Babić. Riječ je o maturantu 4.a razreda Gimnazije Antuna Vrančića,  učeniku s prosjekom 5,0, predsjedniku Nacionalnog vijeća učenika RH, aktivnom veslaču, sudioniku brojnih natjecanja iz školskih predmeta uz zapažene uspjehe, nekadašnjem članu međuresorne Vladine Radne skupine za izmjenu Zakona o savjetima mladih, gostu na sjednicama Savjeta za mlade Vlade RH i članu Savjeta mladih Grada Šibenika, te još mnogo toga.

Prestižan životopis, samo je jednim dijelom pomogao Domagoju pri upisu na Princeton. Naime, prijava na ovo američko sveučilište u New Jerseyu bila je izuzetno sveobuhvatna i zahtjevna.  Čitavi proces je počeo još u kolovozu prošle godine, a standardizirane prijemne testove iz engleskog jezika, više matematike i fizike, Domagoj je polagao od listopada do prosinca u Splitu.

Princeton sveučilište osnovano je 1746. godine u mjestu Elizabeth u New Jersey, kao Sveučilište New Jersey. Već iduće godine sveučilište se preselilo u Newark, te 1756. godine u Priceton, gdje je  i 1896. godine preimenovano u Princeton sveučilište. Inače, Princeton je član slavne Ivy lige, lige osam ponajboljih američkih sveučilišta, a od ove godine pohađat će ga i jedan Šibenčanin i to Domagoj Babić, uz izdašnu stipendiju; koju je uspio ostvariti svojim rezultatima.  

  Objavljeno: 16.04.2012, 00:00h