Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Donesen Prijedlog izmjene i dopune Proračuna

Donesen Prijedlog izmjene i dopune Proračuna

 

 

Danas, 26. 11. 2012. godine s početkom u 09.15 sati u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika održana je 34. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika, na kojoj je bilo prisutno 25 od 26 vijećnika.


Usvojen je predloženi dnevni red i prihvaćena je jedna dopuna točke 15 dnevnog reda. Sve su točke dnevnog reda usvojene.

Na netom održanoj 34. sjednici Gradskog Vijeća Grada Šibenika prvenstveno se razgovaralo o prvoj točci dnevnog reda, Prijedlogu izmjene i dopune proračuna Grada Šibenika za 2012. godinu.

Kao predlagatelj, gradonačelnik dr. Ante Županović u uvodnom je izlaganju kazao kako je Proračun Grada Šibenika za 2012. godinu temeljen na makroekonomskim projekcijama Vlade RH.  Zbog Zakona o legalizaciji, brojnih investitora koji ulažu u Šibenik i sufinanciranja određenih projekata od strane pojedinih ministarstava Vlade RH, odnosno većih prihoda u komunalni doprinos,  došlo je do povećanja prihoda u proračunu Grada Šibenika u 2012. godini.



Gradsko vijeće Grada Šibenika usvojilo je na sjednici u prosincu 2011. godine Proračun Grada Šibenika za 2012. godinu u ukupnom iznosu od 204.852.000,00 kuna. Ovim Izmjenama i dopunama proračuna Grada Šibenika za 2012. godinu predlaže se povećanje visine Proračuna za 12.613.000,00 kn.  Za takvo povećanje stvarani su uvjeti izmjenama u Pravilniku o komunalnom radu. Smanjen je komunalni doprinos za izgradnju hotela i stanova, a povećan za trgovačke centre. Grad Šibenik je izašao u susret investitorima i uveo plaćanje doprinosa na rate, ali uz garanciju banke.

Usvojen je i amandman na Prijedlog izmjene i dopune proračuna predlagatelja nezavisnog vijećnika Emila Guberine koji se odnosi na povećanje participacije po djetetu koja se iz gradskog proračuna izdvaja za djecu u privatnim vrtićima. Iznos će se uvećati za 220 000 kuna.

Rasprava i prijedlozi na temu izmjena i dopuna Proračuna odnosili su se prvenstveno na potrebu izgradnje ili obnove osnovnih škola u Vrpolju, Ražinama i na Brodarici, o raspodjeli novca sportskim klubovima, kao i o potrebi asfaltiranja pojedinih ulica u gradu i uređenju plaža.

Gradonačelnik dr. Županović i njegovi zamjenici Franko Vidović i Petar Baranović, s pročelnicima pojedinih upravnih odjela, razmotrili su i pojasnili vijećničke prijedloge i replike vezane za rebalans proračuna. Istaknuli su kako su proračunski prihodi Grada Šibenika, za razliku od drugih gradova, stabilni i kako ove godine s ponosom možemo istaknuti povećanje prihoda.

  Objavljeno: 26.11.2012, 13:35h