Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Donesene izmjene Odluke o komunalnom doprinosu

Donesene izmjene Odluke o komunalnom doprinosu

 

 

36. sjednica Gradskog vijeća  Grada Šibenika održana je danas, 19. veljače 2013. godine s početkom u 9.30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika. Na sjednici su bila prisutna 23 vijećnika.

S dnevnog reda skinut je Prijedlog odluke o promjeni naziva OŠ „Meterize“ i Prijedlog odluke o izmjeni odluke o osnivanju OŠ „Meterize“. Takav dnevni red usvojen je sa šest dopuna.

Sve su točke dnevnog reda usvojene.

Ono o čemu se najviše raspravljalo i što najviše zanima građane jest Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom doprinosu. Svoje su prijedloge prethodno dostavili: vijećnik Ante Gaćina, vijećnici HSP – a i vijećnici SDP – a. HDZ je svoj prijedlog iznio na današnjoj sjednici.

Kako bi dao prostora za raspravu i u želji da građani legaliziraju svoje objekte bez da se mijenjaju pravila usred utakmice, SDP je povukao svoj prijedlog i podržao prijedlog HDZ – a  koji je nakon rasprave i usvojen s 19 glasova vijećnika i podržan od strane gradonačelnika Ante Županovića i njegova zamjenika Franka Vidovića.

Riječ je o prijedlogu koji ide nastavno na postojeću Odluku o komunalnom doprinosu i kojim će se prostor Grada Šibenika podijeliti u tri zone za stambene građevine, dok proizvodne, poslovne i javne građevine ostaju raspoređene u dvije zone kao i do sada.

Prva stambena zona obuhvaćat će uže područje Grada Šibenika bez Njivica, Meteriza, Gornjih i Donjih Ražina i Zablaća.

Druga stambena zona obuhvaćat će Njivice, Meterize, Gornje i Donje Ražine i Zablaće te naselja i dijelove naselja na obali.

Treća stambena zona će obuhvaćati ostala naselja i dijelove naselja na kopnu i otocima. Što se tiče cijene komunalnog doprinosa, ona će u prvoj zoni biti 40 kn po metru kubnom, u drugoj 30 kn, a u trećoj 10 kuna. Cijene za proizvodne, poslovne i javne građevine u dvije zone se ne mijenjaju.

Omogućit će se obročno plaćanje komunalnog doprinosa uz bankarsko jamstvo za pravne osobe i samo jamstvo za fizičke osobe. 

  Objavljeno: 19.02.2013, 14:49h