Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dramska i koncertna sezona 2014./2015. HNK u Šibeniku

Dramska i koncertna sezona 2014./2015. HNK u Šibeniku

 

 

Dramska pretplata se i ove godine sastoji  od deset predstava.
Prva predstava na programu je 16. listopada 2014.
godine kada gostuje Teatar Exit s predstavom "Sutra (ni) je novi dan" redateljice Ivice Boban. U predstavi igraju Iskra Jirsak, Zoran Pribičevićc i Mirela Videk.
Druga predstava iz ciklusa pretplate je 11. studenog 2014. Riječ je o predstavi  HNK u Šibeniku "Arhimedov zakon" u režiji Nenni Delmestre. Igraju Jakov Bilić, Oriana Kunčić, Bojan Brajčić i Pere Eraković.
Treća predstava u ovoj kalendarskoj godini igra 11. prosinca 2014. kada će se predstaviti Teatar Gavran s predstavom "Sladoled" u režiji Borisa Svrtana. Igraju Mladena Gavran i Ana Vilenica.
U sljedećoj godini u HNK u Šibeniku prikazivat će se sljedeće predstave:
Playdrama, Split - Elvis Bošnjak "Rebro", autorski projekt Ksenije Zec i Sase Božića
Planet Art - Willy Russell "Ritina škola", redatelj Marko Torjanac;  igraju Nataša Janjić Lokas i Marko Torjanac
Kazalište Moruzgva - Ana Tonković Dolenčić "Harem", redatelj Ivan Leo Lemo; igraju Petra Dugandžić, Nela Kocsis, Barbara Vicković, Ecija Ojdanić / Natasa Dangubić
Teatar Rugantino - "ThisCasting", redatelj Miran Kurspahic; igraju Mirela Videk, Iskra Jirsak, Mia Biondić, Ivan Bošnjak i Miran Kurspahic
HNK Split - Irena Skorić "Libreto", redateljica Saša Broz; igraju Nives Ivanković, Vladimir Posavec Tusek, Ana Franić, Žarko Radić i Andrijana Vicković
Kerempuh - Vladimir Đurđević "Ne igraj na engleze", redatelj Vinko Brešan; igraju Tarik Filipović, Hrvoje Kečkes i Borko Perić
Kazalište Marin Držić, Dubrovik - Fjodor Mihajlovič Dostojevski "Braća Karamazovi", redatelj Dejan Projkovski;  igraju Frane Perišin, Branimir Vidić Flika, Trpimir Jurkić, Mijo Jurišić, Vladimir Posavec Tušek, Edi Jertec, Zdeslav Čotić, Boris Matić, Hrvoje Sebastijan, Glorija Soletić, Helena Kovačić, Izmira Brautović i Mirej Stanic /napomena: predstava ce biti izvedena u svibnju 2015. na tvrđavi sv. Mihovila/

Osim pretplatničkih predstava gledatelji će u slobodnoj prodaji moći pogledati i tri monodrame:
24. listopada 2014. Josip Pejaković u predstavi "Ućerivanje"
15. studenog 2014. Vilim Matula u "Postdiplomskom obrazovanju" /Noć kazališta/
19. studenog 2014. hrvatska praizvedba predstave Teatra Rugantino "Život je čudo" u kojoj igra Sinša Popović

Za djecu iz vrtića i osnovnih škola igrat će se tri naslova:
HNK u Šibeniku "Malo veliko kvrgavo drvce"
Produkcija Z "Lijepo putovanje lijepom našom"
Kazalište lutaka Zadar "Zvjezdica"

Srednjoškolci ce također pogledati tri predstave:
Zorin dom Karlovac "Zlatne rukavice"
HNK u Šibeniku "Arhimedov zakon"
Planet Art "Ritina škola"

HNK u Šibeniku i u ovoj sezoni nastavlja gostovanja po hrvatskim kazalištima. S predstavom "Malo veliko kvrgavo drvce" gostuje 22. listopada 2014. u Čakovcu na Assiteju.
U Sisku na Prologu šibenski HNK gostujes predstavom "Veliki manevri u tijesnim ulicama". Ista predstava gostovat ce u Zadru, Puli, Rijeci, Karlovcu,..., a dogovaraju se i gostovanja za predstave "Glorija", "Škrtičina" i "Arhimedov zakon".

Ovogodišnja koncertna sezona počinje 22. listopada kada ce nastupiti Kvartet Porin.
Sljedeći koncert je 8. studenog kada ce nastupiti Vesna Pisarović s njemačkim jazz glazbenicima kojima će se pridružiti i Matija Dedić.
Ostali koncertni programi su redom:
Udaraljkaši SUDAR, Tango Appassionato, Operni suveniri, Korizmeni koncert, Splitski virtuozi
U tijeku je upis u koncertnu pretplatu u kojoj se nudi pet koncerata po popularnoj cijeni od 200 kn. Upisati se može u uredu marketinga, radnim danom od 9 do 14 sati.

S radom je počeo dječji zbor "Zdravo maleni" pod vodstvom Zrinke Mikuličin.
U tijeku su upisi u dramsku radionicu "Ivana Jelić" /voditelji Jakov Bilić, Franka Klarić i Oriana Kunčić/ i dramski studio za srednjoškolce pod vodstvom Pere Mioča.
Jučer je započeo i rad na dječjoj predstavi "Bajka o sreći" u produkciji dramskog studija HNK u Šibeniku, čija se premijera očekuje sredinom prosinca.




  Objavljeno: 14.10.2014, 13:21h