Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

„Dražen se košarke igrao“

„Dražen se košarke igrao“

 

 

 Na dvadesetu obljetnicu tragične pogibije velikog šibenskog i svjetskog košarkaša Dražena Petrovića položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred Draženova koša u Ulici Petra Preradovića gdje je počela njegova blistava sportska karijera.

Vijence su položili i gradonačelnik Šibenika Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta, župan Goran Pauk te predstavnici šibenskih košarkaških prvoligaša i djeca iz njihovih klubova.

Prigodnim riječima obratio se Miro Kotarac, jedan od prvih Draženovih trenera.

„Sjećam ga se kad je dolazio s devet godina i kada sam se šokirao vidjevši što radi s loptom. Već tada smo znali da će postati veliki igrač. Ali on je postao i veliki domoljub i veliki čovjek. Dražen košarku nije igrao, Dražen se košarke igrao!“, kazao je Kotarac o šibenskom Malom.

O Draženu kojeg je osobno poznavao i s kojim je živio u istom kvartu, gradonačelnik Željko Burić kazao je da mu je velika čast što je bio suvremenik čovjeka kojeg je upoznao čitavi svijet.

„Neka Ti Bog da mir i spokoj i vječna Ti slava“, istaknuo je.

Na kraju, svi su se složili kako bi Dražen danas bio najsretniji i najponosniji na djecu koja nastavljaju igrati igru koja je obilježila njegov život. Ispred koša u Preradovićevoj, na igralištu na Baldekinu ili u sportskoj dvorani, oni su njegov živući spomenik, a on njihova inspiracija dok po završetku svakog treninga u školi košarke izgovaraju vječno ime Dražen.

  Objavljeno: 07.06.2013, 12:13h