Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Draženu Petroviću posthumno dodijeljeno braniteljsko priznanje „Velika zlatna plaketa - Da se ne zaboravi“

Draženu Petroviću posthumno dodijeljeno braniteljsko priznanje „Velika zlatna plaketa - Da se ne zaboravi“

 

 

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, posthumno je dodijelila Draženu Petroviću, jednom od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša, tradicionalno braniteljsko priznanje – „Veliku zlatnu plaketu – Da se ne zaboravi“, a u povodu njegovog 60. rođendana.

Na ovaj način i hrvatski branitelji se žele uključiti u veliku proslavu ovog velikog sportaša i čovjeka, koji je uvijek bio uz Hrvate i Hrvatsku, a poglavito na početku velikosrpske agresije i stvaranja hrvatske države.

„Jednostavno, nećemo i ne smijemo zaboraviti one, poput Dražena, koji su prenosili naše ime i slavu diljem svijeta, što se i danas pamti, tim prije što za stvaranje hrvatske države i te kako su zaslužni, pored branitelja i stradalnika s prvih crta obrane, i brojni drugi, čiji neprocjenjivi angažman, kako godine idu, sve više nažalost blijedi.

Dražen je bio jedan i jedini te ćemo sa zadovoljstvom uručiti ovo priznanje, koje su već primile i relativno brojne druge hrvatske istaknute ličnosti, njegovoj majci Biserki, na rođendan ovog velikana – da se ne zaboravi!“, zaključio je Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

  Objavljeno: 22.07.2024, 10:20h