Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Druga etapa utrke Tour of Croatia startala iz Šibenika

Druga etapa utrke Tour of Croatia startala iz Šibenika

 

 

 

Iz Šibenika je jučer startala druga etapa biciklističke utrke po Hrvatskoj, Tour of Croatia, koja se vozila u dužini od 204 km od Šibenika do Zadra.

Velik broj ljubitelja biciklizma ispratio je natjecatelje, a podršku su im iskazali i gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk, pomoćnik Ministra zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep te ravnatelj JU NP Krka Krešimir Šakić.

Predstavnici vlasti označili su i start utrke, župan Pauk na šibenskoj rivi, a gradonačelnik Burić početak utrke nakon 0 kilometra.

U ukupnom redoslijedu utrke Tour of Croatia vodstvo je preuzeo  Slovenac Marko Kump, član slovenske momčadi Adria Mobila, dok je drugo je mjesto pripalo Poljaku Pawelu Franczaku iz ActiveJeta, a treće ruskom predstavniku RusVela Romanu Majkinu. Od Hrvata je  najbolji rezultat ostvario  20-godišnji Riječanin Josip Rumac iz Adria Mobila.

Tour of Croatia je utrka koja je zapažena i zbog izvrsne promocije  hrvatskih prirodnih ljepota, nacionalnih parkova i parkova prirode, a upravo je očuvana priroda jedan od motiva turističkih posjeta Hrvatskoj.

 

 

  Objavljeno: 23.04.2015, 12:45h