Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Drugi dan Supertoon festivala: Otvorena izložba, započele radionice I filmski programi

Drugi dan Supertoon festivala: Otvorena izložba, započele radionice I filmski programi

 

 

Drugi dan festivala, utorak 23. srpnja, obilježio je niz jutarnjih aktivnosti pod dojmom otvorenja počevši od Q&A sesije koja se održala u Kući umjetnosti Arsen, a na njoj su sudjelovali autori i autorice animiranih filmova poput Veljka Popovića (Žarko, You Will Spoil the Child), Nicole Sofíje Perren (Little Hot Water Bottles), Francesca Catarinola (Laika, the Brave Dog), Febe Van Avermaet (Jan), Dace Riduze (Upside Down), Marije Luize Khouri (The Treehouse) i Viole Mancini (Flower of Mine).

Na tri lokacije s radom su krenuli polaznici i polaznice radioničkih programa. HND Centar ugostio je radionicu VJ-inga Animated Rhythm, Gradska knjižnica radionicu stripa za djecu Planktoon C, a galerija Matija radionicu animacije za djecu Planktoon A. 

Dok (naj)mlađi uživaju u radionicama, stariji će moći posjetiti izložbu stripova koji sudjeluju u natjecateljskoj kategoriji. Radovi strip autora i autorica mogu se pogledati, do petka u dvokratnom radnom vremenu od 9 do 12 sati i od 18 do 21 sat, u Galeriji Krševan.

Večernji filmski program u Maloj loži i kategoriju Grandtoon otvorio je film The Change of The Wheel španjolske animatorice Begoñe Arostegui. Nakon prvog ciklusa, uslijedila je kategorija Studentoon u koju nas je uveo film Headprickles poljske autorice Katarzyne Miechowicz. 

Na Gorici mlađa je publika mogla uživati u novim ostvarenjima animirane produkcije filmova za djecu. Kategoriju Plaktoon je u utorak otvorio film Escape Velocity ruske autorice Svetlane Zhukove, a zatim je uslijedila Panorama animiranih filmova za djecu.

Kino u parku, Đardin je ugostilo festivalski Sajam stripa na otvorenom koji publika također može razgledati svakim danom. Na istoj lokaciji počela je Q&A sesija sa strip autorima, a sudjelovali su Daria Yurishcheva (The rape), Andrej Julher (Tinja), Ana Milojković (Dosta je sa ćutanjem / Kod kuće / Muke naše autorske) i kustosica izložbe Strip-mobili Irena Jukić Pranjić (Škola hodanja / Amfitrion). 

Makedonski kolektiv je predstavio omnibus Nebidnina, umjetničku strip adaptaciju poezije makedonskog pjesnika Ace Šopova. Nakon predstavljanja uslijedio je ciklus video spotova, a zatim se publika pridružila ljetnom partyju u Đardinu gdje je glazbu puštao DJ Ščak, dugogodišnji sakupljač muzike svih tekstura i žanrova od techna preko housea do trancea. 

Fotografije: Pavle Letić

  Objavljeno: 24.07.2024, 10:48h