Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Drugi nastup nagrađivanog glazbenika na šibenskoj Tvrđavi

Drugi nastup nagrađivanog glazbenika na šibenskoj Tvrđavi

 

 

Nagrađivani američki glazbenik Gregory Porter sinoć je po drugi put osvojio srca publike na Tvrđavi sv. Mihovila. Izniman umjetnik koji rasprodaje dvorane diljem svijeta i dobitnik dva Grammyja u Šibeniku je nastupio s bendom kojeg čine Tivon Pennicott na saksofonu, Chip Crawford na klaviru, Jahmal Nichols na basu, Emanuel Harrold na bubnjevima te Ondrej Pivec na orguljama.

Porterov jedinstveni glas i mješavina bluesa, jazza i gospela prvi put je publiku na Tvrđavi sv. Mihovila ostavila je bez daha u ljeto 2017. godine, i ponovno sinoć.

- Prošlo je sedam godina otkako sam nastupao na Tvrđavi sv. Mihovila i jako mi je drago što sam ponovno tu, okružen ovim prekrasnim ljudima. Hrvatska je posebna. Kroz glazbu uvijek nastojim reći nešto zbog čega će se ljudi osjećati dobro. Želim da moja poruka dođe do djece, do baka. Živimo u ludom vremenu i želim pričati o tome. Glazba nas zbližava i daje nam osjećaj pripadnosti – poručio je Porter sinoć u Šibeniku.

Njegova poruka, sudeći po reakcijama nakon koncerta, sinoć je definitivno došla do publike.

- Drugi put slušamo Gregoryja na Tvrđavi sv. Mihovila i drugi put sam impresionirana. Ono što ostavlja poseban dojam je njegova prekrasna energija koja jednostavno nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Uživala sam od prve do zadnje sekunde i nadam se da će biti još prilika da ga slušam uživo. A moram pohvaliti i iznimne glazbenike u bendu. Ovo je bila jednostavno savršena večer – kazala je posjetiteljica iz Zagreba.

Gregory Porter glazbom se bavi od rane dobi. Debitantski album “Water” objavio je 2010. godine, a popularnost mu je nevjerojatno skočila trećim albumom “Liquid Spirit” koji je postao fenomen s preko milijun prodanih primjeraka, a Porteru donio prvog Grammyja. Album “All Rise” iz 2020. godine, također je bio nominiran za nagradu Grammy. Godine 2021. Porter objavljuje kompilaciju ‘Still Rising’ s pet potpuno novih pjesama te najvećim hitovima u novim aranžmanima, uz duete s Palomom Faith, Mobyjem, Jamiejem Cullumom, Jeffom Goldblumom, Ellom Fitzgerald i drugima.

Do kraja tjedna na Tvrđavi sv. Mihovila na programu su još dva događanja. U petak 26. srpnja Šibenski plesni festival donosi predstavu PUPO u izvedbi Komoco Dance Company. U nedjelju 28. srpnja prvi put na Tvrđavu sv. Mihovila stiže američko-venezuelanski kantautor Devendra Banhart koji će u Šibeniku predstaviti svoj jedanaesti studijski album „Flying Wig“. Za nastup Devendre publiku će zagrijati njemački trio The Zenmenn!

Sve informacije o događanjima možete pronaći na web stranici tvrdjava-kulture.hr.

  Objavljeno: 23.07.2024, 09:37h