Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Drugog dana radionice HUPGa dogovorena intenzivnija suradnja hrvatskih gradova s povijesnim jezgrama

Drugog dana radionice HUPGa dogovorena intenzivnija suradnja hrvatskih gradova s povijesnim jezgrama

 

 

Drugog dana radionice Hrvatske udruge povijesnih gradova „Turistički promet u povijesnim gradovima“ što se, u organizaciji Nacionalne udruge povijesnih gradova i regija, te gradova s područjima pod zaštitom Republike Francuske, Veleposlanstva Republike Francuske u Republici Hrvatskoj,  Hrvatske udruge povijesnih gradova, Grada Šibenika i Grada Dubrovnika, od 4.-5. studenog, održava u šibenskoj gradskoj vijećnici, dogovarale su se daljnje aktivnosti udruge i njezinih članova.

 

Nakon uvodnog sažetka jučerašnjih radionica, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić zahvalio je svim sudionicima na konstruktivnim raspravama i prijedlozima, kao i predstavljenim praksama francuske udruge, ali i naših gradova; Karlovca, Trogira, Dubrovnika i Šibenika. „Hrvatski gradovi s povijesnim jezgrama su zapravo prepušteni sami sebi u borbi s njihovim očuvanjem i revitalizacijom; svi mi na tom planu individualno poduzimamo mjere, no mislim da je vrijeme da hrvatska država sustavno pristupi rješavanju ovog problema koji  i jest  svehrvatski; to su gradovi koji čuvaju našu zajedničku baštinu.“, kazao je gradonačelnik.

 

Predstavnici HUPG-a su danas zaključili kako svi hrvatski povijesni gradovi, bez obzira na njihovu veličinu i  da li su na obali ili pak u unutrašnjosti, ili pak s kolikim proračunom raspolažu, dijele istu sudbinu kada su njihove stare jezgre u pitanju. Dogovoreno je kako se treba intenzivnije nastaviti umrežavanje hrvatskih gradova kroz HUPG, te pripremiti strategiju zajedničkog nastupa pred Vladom Republike Hrvatske, odnosno ministarstvima; kulture, turizma, regionalnog razvoja i EU fondova, vanjskih poslova. Također je dogovoren slijedeći sastanak u Trogiru u svibnju 2014. 

  Objavljeno: 05.12.2013, 14:49h