Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Druženje mama povodom Svjetskog tjedna dojenja

Druženje mama povodom Svjetskog tjedna dojenja

 

 

U utorak, 04.10.u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u  povodu Svjetskog tjedna dojenja, koji se obilježava od 1. - 7. listopada biti će održano Druženje mama. Na ovom druženju sudjeluje Grupa za potporu dojenja "Mamino zlato", a organizator je Patronažna služba Doma zdravlja Šibenik. Početak u 10 sati.  

Ovogodišnji Svjetski tjedan je posvećen ulozi komunikacije u podršci majkama u dojenju. Ovogodišnja tema koja će obilježiti tjedan svih majki dojilja jest "Pričaj mi! Dojenje kao 3D iskustvo". A zašto 3D?  Kad govorimo o potpori dojenju, često uzimamo u obzir dvije dimenzije potpore, od kojih je jedna vrijeme, koje se pruža od prenatalnog do postnatalnog razdoblja, a druga je mjesto – potpora dojenju kod kuće, u zajednici, unutar zdravstvenog sustava i drugo. Ono što često zaboravljamo, kao treću dimenziju potpore je – komunikacija.

„Komunikacija je od presudne važnosti za zaštitu, potporu i promicanje dojenja. U današnjem svijetu pojedinci i globalne zajednice mogu se povezati i komunicirati u bilo kojem trenutku. Nova sredstva komunikacije i komunikacijski kanali kreiraju se svakoga dana i mi ih možemo upotrijebiti za širenje informacija i otvaranje dijaloga o dojenju izvan našeg neposrednog trenutka i mjesta gdje se nalazimo", poručuju iz WABE, svjetske organizacije za promicanje dojenja. Mnoge majke imaju poteškoća s dojenjem, no kako majčinome mlijeku nema ravnoga, potrebno je uložiti veće napore u podršku kako bi majke dobile odgovarajući savjet i potporu. Svjetski savez za dojenje i ove godine poziva na širenje promocije dojenja. U sklopu najave Međunarodnog tjedna dojenja, Ured UNICEF-a za Hrvatsku predstavio je stanje inicijative Rodilišta-prijatelji djece, te novi poticaj u potpori dojenju – Savjetovališta za djecu – prijatelji dojenja.

  Objavljeno: 30.09.2011, 12:42h