Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Državni tajnik Ivan Vukić obišao prostore buduće Spomen sobe na Baldekinu

Državni tajnik Ivan Vukić obišao prostore buduće  Spomen sobe na Baldekinu

 

 

Prostore u kojima se planira realizacija braniteljske Spomen sobe na Baldekinu obišao je danas državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih  branitelja Ivan Vukić u pratnji zamjenika gradonačelnika Paška Rakića.

 

„Cilj nam je urediti jedinstveni  prostor u kojem će se njegovati uspomena na naše branitelje i njihovu žrtvu za Domovinu i drago nam je da smo s Ministarstvom hrvatskih branitelja ostvarili suradnju po ovoj temi.', rekao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

Državni tajnik Vukić istaknuo je kako je Ministarstvo državne imovine za ovu namjenu ustupilo  prostor na adresi Trg Andrije Hebranga 22, gdje bi se  i realizirao projekt Spomen sobe. Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s gradom Šibenikom planira objediniti i susjedne prostore, ranije dodijeljene  braniteljskim udrugama na korištenje, kako bi se ostvarili konkretniji prostorni uvjeti za potrebe braniteljske populacije.

 

Područni Ured Ministarstva, koji trenutno radi u neuvjetnim prostorima,  također bi našao mjesto na novoj lokaciji s ciljem osiguranja kvalitetnijih uvjet za  potrebe savjetovanja branitelja.

Sljedeći korak je izrada idejnog rješenja, a u konačnici Ministarstvo branitelja  vodit će i održavati  Spomen sobu, kao i zajedničke prostore.

 

 

 

 

  Objavljeno: 31.01.2019, 14:48h