Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Državni tajnik Tonči Glavina razgledao izložbu arhitektonskih rješenja uređenja Smričnjaka

Državni tajnik Tonči Glavina razgledao izložbu arhitektonskih rješenja uređenja Smričnjaka

 

 

Državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina u nazočnosti gradonačelnika Željka Burića razgledao je danas izložbu idejnih rješenja u sklopu projekta „Rekonstrukcija odmorišta s vidikovcem na Smričnjaku u Šibeniku“ u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“. Riječ je o radovima autorskih timova NFO, arhitektonskog biroa Turato te MVA / Mikelić Vreš arhitekti.

Uoči obilaska izložbe, u Uredu gradonačelnika održan je sastanak s državnim tajnikom na kojem se razgovaralo o mogućnostima financiranja ovog projekta EU sredstvima.

Cilj Grada Šibenika je dodatno valorizirati prostor Smričnjaka te posjetiteljima ponuditi interesantan sadržaj. Odabrani projekt kojeg je izradio arhitektonski tim NFO iz Zagreba obuhvaća stavljanje u funkciju postojećih bunkera, postavljanje urbane opreme za odmor i druženje, parkiralište te vidikovac s kojeg se pruža pogled na šibenski kanal i čitavi grad.

Gradonačelnik je na održanom sastanku državnog tajnika Tončija Glavinu upoznao s tijekom realizacije razvojnog projekta Batižele koji se nalazi u neposrednoj blizini Smričnjaka.

  Objavljeno: 07.05.2021, 14:33h