Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Državni ured za upravljanje državnom imovinom darovao zemljište za izgradnju OŠ Vrpolje

Državni ured za upravljanje državnom imovinom darovao zemljište za izgradnju OŠ Vrpolje

 

 

Državni ured za upravljanje državnom imovinom Republike Hrvatske donio je Odluku o darovanju nekretnine u Vrpolju, površine 6254 m2,  u svrhu izgradnje Osnovne škole Vrpolje.

„Zahvaljujem DUUDIju  jer su  Odlukom stvorene pretpostavke za nastavak projekata izgradnje osnovnih škola Ražine i Vrpolje, a sve u cilju stvaranja primjerenih uvjeta za obrazovanje naše djece s područja navedenih gradskih naselja.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Procijenjena vrijednost dodijeljene nekretnine je 469.000,50 kuna.

„Grad Šibenik će škole izgraditi putem javno-privatnog partnerstva kao najpovoljnijeg oblika financiranja izgradnje osnovnih škola, a koji je dostupan u Republici Hrvatskoj. I nadalje nastavljamo suradnju s CEI (Centar za praćenje poslovanja i energetskog sektora i investicija) koji nam pruža potporu u izradi pripremi projektne dokumentacije, kao i pronalaženju gradova – partnera na projektu.", pojašnjavanja Petar Mišura, pomoćnik pročelnika za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

Da podsjetimo, školska zgrada sa sportskom dvoranom u Vrpolju, površine od oko 2000 m2, imat će 10 razrednih odjeljenja i mogućnost upisa 300 učenika u dvije smjene. Školska zgrada sa sportskom dvoranom u Ražinama, površine od 2700 m2, imat će 10 razrednih odjeljenja i mogućnost upisa 300 učenika u jednoj smjeni. Idejni projekti obe škole imaju suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i gradit će se po modelu javno-privatnog partnerstva.

Prema modelu Javnog privatnog partnerstva, država izgradnju škola financira s 55 posto, a gradovi odnosno županije (ovisno o tomu tko je osnivač škole) s 45 posto ukupno potrebnih sredstava, koja – osim izgradnje i opremanja školskih zgrada te uređenja okoliša – uključuju i daljnje održavanje zgrada i opreme.

  Objavljeno: 04.12.2014, 09:41h