Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Edin Karamazov i Anna Fusek na Zlarinu

Edin Karamazov i Anna Fusek na Zlarinu

 

 

 

Jedan od najpoznatijih europskih svirača lutnje i klasične gitare Edin Karamazov gostuje na Zlarinu zajedno s flautisticom Annom Fusek 4. kolovoza 2016. godine u crkvi Uznesenja Marijina s početkom u 21.15h.


Edin Karamazov svojim se izvedbama tijekom prošlog desetljeća dokazao kao jedan od najuzbudljivijih i najkarizmatičnijih svirača gitare i lutnje u svijetu. Potvrdila su to priznanja kritičara u Europi , Americi ili Aziji te brojne pohvalne kritike njegovih virtuoznih i emocionalnih izvedbi repertoara u rasponu od prvih zapisanih skladbi iz 16. stoljeća pa sve do glazbe balkanskih Roma.

 

Svoj prvi solo nastup kao svirač na lutnji imao je 1998. godine i to kao zamjena, u posljednji čas, za legendarnog gitarista, Juliana Breama, svirača starije generacije koji je takodjer ponovno oživio interes za lutnju. Od tada je Edin Karamazov izveo i snimio više od 90 nosaca zvuka s brojnim umjetnicima i međunarodnim ansamblima za ranu glazbu.

 

Kao interpret majstorske tehničke vještine na brojnim žičanim instrumentima iz raznih kultura i različitih razdoblja, Karamazov je kao solist nastupao u Concertgebouwu u Amsterdamu, u Berlinskoj filharmoniji, Carnegie Hallu, bečkom Konzerthausu, operi u Sydneyu, londonskom Royal Albert Hallu,  Salle Pleyel u Parizu, National Centre for the Performing Arts u Pekingu, Orchard Hall u Tokiju kao i na svim važnijim svjetskim festivalima. Ove sezone Edin Karamazov gostuje u Australiji, Europi i Južnoj Americi, te snima nekoliko nosača zvuka na otoku Zlarinu, među ostalim i u suradnji s drugim vrhunskim glazbenicima poput violiniste Stefana Milenkovića te čeliste Borisa Andrianova.

Anna Fusek rođena je u Pragu u 1981. Od svoje osme godine svira violinu, blok flautu i klavir. Prvo su je podučavali Corinna Guzinski u Dortmundu i Michael Wessel-Therhorn u Münsteru. Studirala je s Hanom Tolom u Rotterdamu i Chistophom Huntgeburthom u Berlinu gdje je 2005. stekla svoju diplomu. Nagrađena je s DAAD stipendijom za nastavak studija povijesnih klavira s Edoardom Torbianellijem i blok flautu s Conradom Steinmannom  na „Schola Cantorum“ u Bazelu, Švicarska.

 

2008. godine vratila se u Berlin na Umjetničku akadimiju na studij barokne violine s Irmgard Huntgeburth gdje je 2013. godine diplomirala.

 

Nagrađena je 2. mjestom i nagradom Međunarodnog omladinskog žirija na Međunarodnom natjecanju flautista 2006. godine u Feldkirchu, Austria. Bila je višestruki dobitnik nagrada nacionalnog natjecanja „Jegend musiziert“ sa sva svoja tri instrumenta.

 

Kao glumica i glazbenica svirala je u 2010-2012 ulogu “Amor” u baroknoj operi  „La Calisto“ Francesca Cavallija u baselskom Kazalištu i frankfurtskoj Operi (redatelj: Jan Bosse).

 

Prikupljanje dobrovoljnih priloga za obnovu crkvenih vrata.

  Objavljeno: 02.08.2016, 07:52h