Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Edukacija o mehanizmima zaštite prava manjina u lokalnim sredinama

Edukacija o mehanizmima zaštite prava manjina u lokalnim sredinama

 

 

Dvodnevni trening o mehanizmima zaštite ljudskih prava s naglaskom na zaštitu manjinskih prava za lokalnu i regionalnu upravu u Šibeniku započeo je jutros u Gradskoj vijećnici.

Centar za mirovne studije u partnerstvu sa šest organizacija civilnog društva te u suradnji s Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH provodi europski projekt „Naglašavanje ljudskih prava u područjima od posebnog državnog interesa“ (IPA 2009) unutar kojega je jedna od metoda preko koje se dolazi do cilja naznačenog u samom nazivu projekta upravo edukacija.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović koji je istaknuo da je jednakost među ljudima osnova demokracije te da je bogatstvo svake zajednice upravo u različitosti. Također je naglasio da su vrata Gradske uprave uvijek otvorena za sve akcije i prijedloge koji se vežu na ovu temu.

Cilj treninga je da se polaznici upoznaju s mehanizmima zaštite ljudskih prava s naglaskom na prava manjina te da se kroz trening pokušaju identificirati uloge koje pojedini predstavnici mogu preuzeti u skladu sa zakonodavnim okvirima i mehanizmima zaštite.

U sklopu dvodnevnog treninga predavanja će držati mr. sc. Tena Šimonović Einwalter, koordinatorica za područje suzbijanja diskriminacije iz Ureda Pučkog pravobranitelja i mr. sc. Antonija Petričušić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

  Objavljeno: 13.12.2012, 11:39h