Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Edukativne radionice za turističke djelatnike i lokalne obrtnike u sklopu projekta Civitas Sacra

Edukativne radionice za turističke djelatnike i lokalne obrtnike u sklopu projekta Civitas Sacra

 

 

U četvrtak 31. kolovoza 2017. s početkom u 09:00 sati u velikoj dvorani u sklopu Katoličke osnovne škole održat će se predavanje i edukativna radionica „CIVITAS SACRA“.

 

Opći cilj projekta Civitas Sacra jest doprinijeti razvoju gospodarstva Grada Šibenika i cijele županije s ciljem poboljšanja turističke ponude, produžavanja sezone i zapošljavanja u turističkim i kulturnim djelatnostima. S obzirom da je proces pozicioniranja Grada Šibenika na kulturnoj karti Europe dug i zahtjevan proces  jedan od prvih koraka je edukacija turističkih djelatnika kojima će se na radionici predstaviti povijesne činjenice i manje poznate zanimljivosti o katedrali i Šibeniku. Predstaviti će se koncept "Civitas Sacra", obnova palače Tavelić – Šižgorić –  Galbiani za multimedijalni interpretacijski centar posvećen katedrali sv. Jakova, postav interpretacijskog centra i multimedijalne atrakcije. Građenje branda Šibenika kao kulturne destinacije treba pratiti i adekvatna ponuda suvenira koji bi bili prepoznatljivi po svojoj originalnoj prezentaciji šibenske katedrale i bogate šibenske kulturne baštine. Lokalnim obrtnicima prezentirati će se smjernice i preporuke kako adekvatno suvenirima prezentirati bogatu povijest Šibenika. Također u sklopu projekta predviđeno je natjecanje na kojem će se dodijeliti novčane nagrade za najbolje osmišljene suvenire te su previđena sredstva za kupnju suvenira koji  adekvatno prezentiraju bogatu povijest katedrale sv. Jakova i cijelog integriranog programa.

Predavanje će održati prof.dr.sc. Josip Belamarić, a edukacija je namijenjena: lokalnim obrtnicima, turističkim vodičima te lokalnom stanovništvu.

 Edukacija je besplatna za sve polaznike, a svi zainteresirani mogu potvrditi svoj dolazak do 28. 08.2017 putem maila: civitas.sacra@sibenska-biskupija.hr ili na mail i telefon Turističke zajedničke Grada Šibenika i Obrtničke komore Šibensko- kninske županije.

 

Program edukacije je:

09:00-09:45 -"Zaboravljeno blago iz riznice šibenske kulturne baštine" (ciljna skupina su lokalni obrtnici, turistički djelatnici i lokalno stanovništvo)

10:00-10:45 - "Kako bolje prezentirati i valorizirati potencijal šibenske gradske jezgre temeljene na značaju katedrale koja je pod zaštitom UNESCO-a" (ciljna skupina su turistički djelatnici)

10:45-11:15 - Pauza za kavu

11:15-12:00 - "Autohtoni suveniri i nakit u službi interpretacije šibenske katedrale sv. Jakova" (ciljna skupina su lokalni obrtnici, proizvođači suvenira i nakita)

12:15 - Zakuska

 

 

  Objavljeno: 22.08.2017, 09:50h