Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Električna vozila izložena na šibenskoj rivi

Električna vozila izložena  na šibenskoj rivi

 

 

U sklopu projekta  Nikola Tesla EV Relly Croatia 2016., večeras je u Šibenik pristiglo pedesetak električnih vozila- limuzina, vozila male i srednje klase te terenaca koji se napajaju na električni napon. Karavanu je obišao i gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima te vozačima rellya poželio dobrodošlicu u Šibenik.

Relly se održava već treću godinu za redom, a karavana je krenula  01. lipnja iz Rovinja. Nakon Šibenika nastavit će put prema NP Krka, gdje će obići prvi cjeloviti hidroenergetski sustav na svijetu, potom će krenuti prema Smiljanu, rodnom mjestu Nikole Tesle gdje je 2014.g. puštena u rad punionica električnih vozila. Završna svečanost proglašenja pobjednika rellya uz obilježavanje 160 godina od rođenja Nikole Tesle održat će se u nedjelju, 05. lipnja  na zagrebačkom Trgu  bana Josipa Jelačića.

 Nikola Tesla EV Relly Croatia je prvi relly isključivo električnih vozila u ovom dijelu Europe koji postavlja infrastrukturu i povezuje turizam i ekologiju u pomno osmišljeni projekt.

Ruta obilazi najzanimljivije hrvatske turističke  lokacije i prirodne ljepote; uz atraktivna mjesta i gradove, obuhvaća i posjet hrvatskim nacionalnim parkovima  te  ujedno predstavlja “Zelenu električnu turističku magistralu“. Hrvatska izvrsnost i hrvatski proizvodi uz turističku ponudu i postavljanje punionica na turistički atraktivnim lokacijama, glavne su odrednice projekta.

Sudionici relija su gosti iz europskih i nekih prekomorskih zemalja, domaći i strani e-mobilisti, poduzetnici i turisti.

 

 

  Objavljeno: 03.06.2016, 23:39h