Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Energetska obnova Dječjeg vrtića "Građa"

Energetska obnova Dječjeg vrtića "Građa"

 

 

 Dječji vrtić 'Građa'  ima bruto građevinsku površinu od 363 m2, a sastoji se od prizemlja i jednog kata. Planirani zahvat se odnosi na vanjsku ovojnicu zgrade, tj. postavljanje toplinske izolacije na vanjske zidove i ravni krov, postavljanje hidroizolacije na ravni krov i postavljanje dodatne toplinske izolacije na kosi krov. Kako se kao energenti u zgradi koriste plin u boci i električna energija, odnosno električne grijalice, isti će se zamijeniti grijanjem na VRV sustav pogonskog goriva na prirodni plin. Također će se na krov postaviti sunčani kolektori za potrebe zagrijavanja potrošne tople vode, te zamijeniti postojeća rasvjetna tijela učinkovitijima. Postojeći energetski razred dječjeg vrtića 'Građa' je C, a nakon zahvata obnove zgrada će prijeći u energetski razred B. Uštede u financijskom smislu, odnosno smanjenje potrošnje energije i emisije CO2 na godišnjoj razini su procijenjene na 55 %.

 

Ukupna vrijednost Projekta energetske obnove predmetne zgrade je 727.574,66 kn, te je sufinanciran na sljedeći način; 

 

Iz Europskog fonda za regionalni razvoj Gradu Šibeniku odobrena su sredstva u iznosu od 319.618,55 kn temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. K.K.04.2.1.04.0392., sklopljenog između Grada Šibenika, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

 

Grad Šibenik je 18. siječnja 2019. godine raspisao natječaj za građevinske radove energetske obnove  na gradskim vrtićima  „Građa“ i „Šibenski tići“.

 Za dječji vrtić „Građa“ pristigle su četiri ponude raspona cijena od 565 tisuća do 867 tisuća kuna.  U tijeku je analiza pristiglih ponuda i izbor najpovoljnijeg ponuđača. 

  Objavljeno: 13.02.2019, 10:44h