Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Festival europske kratke priče

Festival europske kratke priče

 

 

U srijedu i četvrtak, 4. i 5. lipnja, povodom održavanja Festivala  europske kratke priče, u Šibeniku će gostovati  nagrađivani književnici iz deset zemalja svijeta: Brazila, Nizozemske, Njemačke, SAD-a, Velike Britanije, Škotske, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

U srijedu 4. lipnja, brazilski pisci João Paulo Cuenca, Ana Paula Maia, Paula Parisot, João Anzanello Carrascoza u Muzeju grada Šibenika predstavit će „Dosje suvremene brazilske priče“. Predstavljanje počinje u 19,00 sati.

U srijedu i u četvrtak, od 20,30 sati, na Maloj loži će pisci sa svih strana svijeta čitati Priče sa svih strana svijeta.

13. festival europske kratke priče održava se od 1. do 6. lipnja u Zagrebu i Šibeniku, a organizira ga Hrvatsko društvo pisaca. Šibenski program ostvaren je u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske Šibenik i Gradom Šibenikom.

Nagrađivani svjetski, europski i domaći autori svojim će pričama pokazati zašto je FEKP već 13 godina događaj na kojem se publika zaljubljuje u kratku priču, a pisci u publiku.

  Objavljeno: 02.06.2014, 14:48h