Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Filmska večer iznad grada

Filmska večer iznad grada

 

 

U srijedu, 8. kolovoza, na Tvrđavi Barone sve ljubitelje dobrog filma očekuje novi naslov iz programa ljetnog kina pod zvijezdama, Srijedom po svijetu.

 

 

Na rasporedu prikazivanja je francuska obiteljska drama Julien u sredini. Uvid je to u život obitelji koja se našla u vrtlogu razvoda u čijem su središtu Miriam i Antoine Besson, bračni par koji u procesu razvoda, te njihov sin Julien nad čijim se skrbništvom majka i otac bore. Rijetke su prilike u kojoj se mogu sagledati pogledi svih glavnih aktera u ratu koji za sobom ostavlja samo gubitnike. Gledatelj strepi, brine i razumije likove iako se sa njima ne mora nužno slagati. Upravo je ta problematična pozicija razlog zašto ovaj film uzburkava duhove.

 

 

Napeta i nagrađivana drama o obiteljskom nasilju i kritici francuskog obiteljskog prava redateljski je debi francuskog redatelja i glumca Xaviera Legranda, koja mu je priskrbila prošlogodišnjeg Srebrnog lava za režiju na 74. Mostri - Venecijanskom filmskom festivalu.

 

 

Mjesto i vrijeme početka projekcije su dobo poznati – Tvrđava Barone, 21:30 sati. Važno je napomenuti da su titlovi dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku, čime se široj publici omogućava neometano praćenje filma.

 

 

Ulaz je, kao i dosada, slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom.

 

 

 

  Objavljeno: 08.08.2018, 10:15h