Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Franko Vidović na komemoraciji u Vrgorcu

Franko Vidović na komemoraciji u Vrgorcu

 

 

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika i saborski zastupnik Franko Vidović prisustvovao je jučer komemoraciji u Vrgorcu, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema.

Obilježavala se sedamdeseta obljetnica  četničkog pokolja lokalnog stanovništva u zapadnom dijelu Vrgoračke krajine, u sklopu talijanske operacije 'Albia'. Dana 16. i 29. kolovoza 1942. godine  zapaljeno je na stotine kuća i mučki ubijeno 270 nevinih žrtava.

Zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Franko Vidović, zajedno s drugim nazočnim visokim dužnosnicima, pohodio je svetu misu u crkvi Sv. Ilije u mjestu Kozice i potom položio vijenac u ime Hrvatskog Sabora kod antifašističkog spomenika, u spomen na sve nevine žrtve.

Pritom je održao i prigodni govor u kojem je naglasio da je povijest hrvatskog naroda nažalost obilježena stradanjima nevinih ljudi, ali i pobjedama kojima su isti ti ljudi obranili svoje domove i obitelji od agresora. Osvrnuo se i na pitanje rehabilitacije četničkog pokreta i naglasio:

„Draža Mihailović je ratni zločinac i kao takav mora ostati zabilježen u povijesti. Ne smatram da treba živjeti u prošlosti, ali je važno da povijest ostane činjenična i oslobođena pritiska raznih ideologija.“

Na kraju je izrazio nadu da Hrvatska domovina više nikad neće doživjeti strahote zločinačkih pokreta i vjeru u njenu sretnu budućnost.

  Objavljeno: 29.08.2012, 11:08h