Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

General Mladen Markač i pripadnici „Jastrebova“ kod župana

General Mladen Markač i pripadnici „Jastrebova“ kod župana

 

 

Župan Goran Pauk i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Nikica Penđer primili su danas u Uredu župana generala Mladena Markača i pripadnike specijalne policije iz Domovinskog rata „Jastrebovi“ Šibenik.

General Mladen Markač kao bivši zapovjednik specijalnih redarstvenih jedinica MUP-a Republike Hrvatske u vrijeme Domovinskog rata i počasni predsjednik udruge Specijalne policije boravi danas u Šibeniku na obilježavanju 22. obljetnice Spomendana Rujanskog rata. U pratnji generala Markača  danas je u Šibeniku i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm.

General Markač  istaknuo je značaj obrane Šibenika u rujnu ´91, te kazao da bi Šibenik i njegovi branitelji trebali glasnije govoriti o svojim uspjesima. Podsjetio je kako je prije neki dan obilježena proslava Hrvatske ratne mornarice, a nitko se nije sjetio kako se mornarica začela upravo u Šibeniku. Također je istaknuo ulogu pripadnika Specijalne policije MUP-a RH koji su obnašali borbene zadaće na svim bojišnicama u Domovinskom ratu. Danas je u Šibenik došao odati počast svim braniteljima, te naglasio da Šibenik ne smije zaboravljati svoje ratne uspjehe i ljude koji su zaslužni za njih.

Na prijemu kod župana nazočio je i načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić te ratni načelnik PU Šibenske Nikola Vukošić.

  Objavljeno: 17.09.2013, 18:08h