Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Genijalan Michael Kiwanuka na Tvrđavi sv. Mihovila!

Genijalan Michael Kiwanuka na Tvrđavi sv. Mihovila!

 

 

Iznimno talentirani i uspješni mladi britanski kantautor, Michael Kiwanuka, 10. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila povest će publiku na uzbudljivo glazbeno putovanje.

 

Autentičnom zvuku soula i bluesa, koji kao da je izvučen s vinila šezdesetih godina, Kiwanuka pridružuje elemente indie i folk rocka, stvarajući suvremene pjesme vintage ugođaja. Svoj osebujan glazbeni izričaj je, kako kaže, pronašao ponajviše u Otisu Reddingu i Jimiju Hendrixu, a kritičari njegovu glazbu često uspoređuju s glazbenim divovima kao što su Curtis Mayfield, Van Morrison i Marvin Gaye.

 

Njegov je talent prepoznala i struka, te mu dodijelila nagradu „BBC Sound of 2012“za najboljeg mladog glazbenika u usponu. Iste godine Kiwanuka izdaje debitantski album „Home Again“ koji je ostvario izniman uspjeh kod publike i kritike te mu priskrbio nominaciju za uglednu britansku nagradu „Mercury“. Otada je Kiwanuka stekao zvjezdani status.

 

Narednim albumom „Love & Hate“ samo je pojačao dojam umjetnika čiji opus odolijeva vremenu. O njegovoj popularnosti svjedoči činjenica da su pjesme s albuma pronašle mjesto u najpopularnijim serijama današnjice. Tako je single „Cold Little Heart“ bio uvodna tema za seriju „Big Little Lies“, a hitovi poput „Black Man in a White World“ prisutni su i u drugim popularnim serijama poput „The Get Down“, „Lovesick“, „Dear White People“ i „Suits“.

 

Kiwanuka na najljepšu pozornicu Jadrana dolazi nakon nastupa na prestižnom britanskom glazbenom festivalu „Glastonbury“. U jednom od najatraktivnijih koncerata ljetne sezone u Hrvatskoj uživati će samo 1077 sretnika koji ulaznice nabave na vrijeme, poručuju organizatori iz Tvrđave kulture Šibenik.

 

Ograničeni kontingent early bird ulaznica po cijeni od 240 kuna u prodaji je od 15. svibnja, na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava (blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone, u City Point-u šibenskih tvrđava) te online u sustavima Eventim i Croatia Tickets.

Regularne ulaznice biti će dostupne od cijeni od 270 kuna.

 

I za ovaj koncert članovi Kluba prijatelja ostvaruju 10% popusta pri kupnji ulaznica – vlasnici individualnih članskih iskaznica na jednu, a obiteljskih na dvije ulaznice, isključivo u City Pointu šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1, Šibenik).

Na istom mjestu vlasnici Addiko Bank kartica ostvaruju 5% popusta pri kupnji ulaznice.

 

  Objavljeno: 17.04.2019, 11:38h