Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Geografija sjevernodalmatinskih otoka

Geografija sjevernodalmatinskih otoka

 

 

Danas, 18. prosinca u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ bit će predstavljena knjiga Josipa Faričića Geografija sjevernodalmatinskih otoka. Nakladnici su Školska knjiga i Sveučilište u Zadru. O knjizi će govoriti prof. dr. sc. Ante Uglešić, rektor Sveučilišta u Zadru, Snježana Bakarić Palička, prof., urednica u Školskoj knjizi za geografska izdanja, prof. dr. sc. Damir Magaš, kourednik, prof. dr. sc. Ante Kalogjera, recenzent, i autor prof. dr. sc. Josip Faričić Početak je u 18 sati.

Ljepote hrvatskih otoka poznate su u Europi i u svijetu. A one sjevernodalmatinske približio je čitateljima Josip Faričić, čiji novi uradak govori upravo o njima.

Knjiga je namijenjena svima onima koji žele saznati nešto više o hrvatskim otocima, njihovim socijalnim, geografskim i prirodnim obilježjima. Ujedno predstavlja i izvorni znanstveni rad, stoga će poslužiti i kao sveučilišni udžbenik. Stručnjaci ju opisuju kao jezično i stilski pristupačnu, stoga ne sumnjamo da će ova knjiga pronaći svoje mjesto na mnogim policama.

  Objavljeno: 18.12.2012, 09:00h